Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2008-11-23

Összességében egy szép, modern eszközzel volt dolgunk.Nyugodtan tehetjük a karácsonyfa alá.

minőségi kialakítás, szép magas és középhangok, távirányító, beépített akku kb 10 &a
8 pont
7 pont
8.5 pont
9 pont
összpontszám: 8.1 pont
hiányos mélytartomány, kis hangtér

Megváltoztatta a rádió, a hangfal és egyéb multimédiával foglalkozó cégeket gondolkodását és ez által termékeit is. Portálunk most egy praktikus asztali aktív „hangfalszettet” vett górcső alá: a Logitech Pure-Fi Anywhere 2 készüléket.
 
A közepes méretü doboz lefejtése után előkerültek a tartozékok. A lakk fekete színben pompázó asztali iPod hangfaldokk, a tápegység, a távkapcsoló, a különböző iPod adapterek és egy hordtáska. A Logitech kinézetre egy miniatürizált asztali rádiósmagnóra emlékeztet, olyanra, amelyet a kilencvenes években a vállukon hordtak az akkori menő fiatalok. Ez az eszköz méretben és abban különbözik, hogy elegánsabb és minőséget sugalló termék. Az előlapi részen az iPod két oldalán a feketeségben két, egy kisebb és egy nagyobb hangsugárzó látható, amelyeket ezüst szegély vesz körbe. A készülék tetőlapjának jobb felső részén találhatóak a kezelőgombok: a töltöttségjelző, a power, a térhangzást bekapcsoló, lejátszási módok és a hangerőszabályzó gomb. Más kezelőszervünk elől nincs is. A készülék hátsó része se túlbonyolított, itt, csak a hálózati csatlakozó és a külső eszközök csatlakoztatására szolgáló Jack dugó csatlakozó helyezkedik el.
 
A bekapcsolást követően, egyből egy 160
GB
-os iPod dokkolásával kezdtünk. Örömmel nyugtázhattuk, hogy a dokkoló nemcsak a zene átjátszásával birkózik meg, hanem tölt is egyben. Azonban nem csak ez a lényeg, hanem a hangzás is. A nem túl méretes dokkoló két végében vannak a hangszórók, ezek gondoskodnak a sztereó effektekről. Mivel az egész nem túl méretes csodát ne várjunk tőle, de ha az íróasztalunkon legalább 40-50 centiméterre helyezzük el magunk előtt, akkor a sztereó effektek már szépen érvényesülhetnek. A mellékelt távirányító kellemes darab, mert minden funkciót elérhetünk vele, és a dokkolón keresztül az iPodokat is vezérelhetjük.
 
A zene stílusától függetlenül megállapíthattuk, hogy szépek a magasak és a középhang tartomány. A mélyek is meg-megszólalnak, de ekkora mérettől nem várhatunk dübörgő mélyeket. Ez a készülék nyílván nem érhet fel egy komplett Hi-Fi toronnyal, nem is azért készült, de másodhegedüsnek, második zeneszolgáltatónak tökéletes. Jól megbirkózott a különféle zenei stílusokkal, de az, az igazság, hogy az előbb említett korlátoltságai miatt egyik zenével sem volt kiemelkedő.
 
Ezután összedugtuk egy másik
MP3
lejátszóval. Ekkor jött az első kicsi kellemetlenség: nincs bemenet választási lehetőségünk, ezért az iPodot el kell távolítanunk, mert különben nem szólal meg a másik eszköz. Zenelig ez is hasonlóan teljesített, mint az iPod. Meghallgattuk még
CD
lejátszóval is, ekkor is a fentebb leírt dolgok maradtak érvényben.
 
Használhatjuk még a számítógépes/konzolos játékok hangosítására. Elhihetik, itt sem okoz csalódást. A lövöldözős és az autóversenyes játékok hangja élvezetesebbé válik a készülék által, de egy kívülálló számára idegesítőek lehetnek a különféle hangok és zörejek.
 
 
Összességében egy szép, modern eszközzel volt dolgunk, amely jónak mondható, minőségi hangzást (figyelembe véve a méretéből adódó korlátokat) biztosít az iPod eszközzel rendelkező gazdájának. Hogy ez hangerőben mit jelent? Egy kisebb méretü szobában nagyjából elegendő lehet, persze nem várhatunk el tőle falatrengető hangot, de igazából nem is ez a dolga. Az ágyunk mellett, a TV alatt, a játékkonzol/számítógép mellett a helye. Egy dologra kell csak figyelnünk, mivel nem lecsatolható hangfalrendszerrel van dolgunk, ezért amennyiben „szabályos” sztereó effekteket szeretnénk hallani, ezért lehetőleg középtájékon próbáljuk meg elhelyezni. A 35 ezer forint körüli vételárat, nem mondanám drágának, de ettől függetlenül igazán, csak az iPod tulajdonosok tudják igazán kihasználni. Ők, pedig, ha megveszik magunknak, és nem várnak el tőle koncerthangzást, akkor nekik az iPod-juk tökéletes kiegészítőjeként, sok örömet fog okozni. Ráadásul a beépített akkujának köszönhetően, akár 10 órás müködést is tud biztosítani teljes feltöltéssel. Nyugodtan tehetjük a karácsonyfa alá. 
 
Forgalmazó: Logitech Magyarország
Web: www.logitech.hu
Ár: kb. 35.000Ft