Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2008-11-23

Idén is kilátogattunk a Hi-Fi Showra. Képes összefoglalónk az eseményrÅ?l.

Ismét eljött az év vége, és ismét eljött a Hi-Fi Show. Természetesen mi is kilátogattunk.
A zenehallgatás és a otthoni mozi rajongói ismét szobára mentek a West-End Hotelbe, persze ezt jó értelemben kell érteni, mert ismét az amúgy szobaként üzemelő helységekben kaptak helyet a kiállítók.

Már a bejáratnál lehetett látni, hogy sok látogató iktatta be ezt a programot erre a hétvégére. Az idei kiállításra is a büvös
Full-HD
és a
HDMI
[%IMAGE=7896%]kifejezések nyomták rá a bélyegüket, szinte mindenhol ezeket a logokat lehetett látni.

A liftből kilépve szemrevételezhettük az idei év összes
EISA
díjas [%IMAGE=7897%]termékét.

Már ismerősként üdvözölhettük a Tivoli Audio [%IMAGE=7898%]szemet és fület egyaránt gyönyörködtető készülékeit, melyek mellé most a forgalmazó az újonnan bevezetett márkát a Geneva [%IMAGE=7899%]monumentális egydobozos rendszereit is kiállította.

Persze a szoba legkülönösebb terméke a Tivoli új internetes rádiója volt, amely januárban fogja megkapni az amerikai CES kiállításon, a „2009 Dizájn és az év Innovációja” díját.[%IMAGE=7900%]

Ismét megcsodálhattuk a Pioneer szuper képreprodukciós „Kuro” fedőnevü projekt alatt tervezett
Plazma
televízióit. Sok teremben a méretek számítottak, de volt ellenpélda is, ez pedig a Bose szoba volt. A Bose [%IMAGE=7901%]bebizonyította, hogy nem a méret a lényeg, és a relatíve kisméretü hangfalak is tudnak csodát tenni.

Az igazi jó hangrendszer elengedhetetlen tartozéka a minőségi kábel, természetesen az ujjnyi és többujjnyi [%IMAGE=7902%]vastag kábelek között is válogathattunk.

Üde színfolt volt a Grundig cég terme is, ez az a cég amelyről, mindig felreppen az a hír, hogy megszünik, aztán persze ebből nem lesz semmi, és minden nagyobb rendezvényen rácsodálkozhatunk az újdonságaikra.

Kellemes élményeket szerzett idén is a Yamaha szoba.[%IMAGE=7903%] Még most is elvarázsol bennünket a cég specialitása, az egydobozos házimozi (hangprojektor). De szemrevételezhettük a várva várt Yamaha Blu-ray lejátszót is, ami annyira friss volt, hogy épphogy megérkezett ere a kiállításra.

A Philips [%IMAGE=7904%]a szórakoztató elektronikai eszközök mellé kihozta az egyéb termékeit (borotvák, szőrtelenítők) nemhiába, ez szerintem már igencsak a karácsonyi ajándékötletek sugallása érdekében történt.

Külön szekciót képviselt a High End részleg is. [%IMAGE=7905%]Ezt sem hagyhattuk ki. A lelkesedésünket, csak az a látvány lohasztotta le, amikor a szinte megfizethetetlen csöves erősítőt és a hozzá tartozó hangfalcsodát egy Notebook látta el zenével, amely nem tudom milyen megfontolásból, de a kiállítónak talán természetesen
MP3
volt. Az én szememben ez a két dolog nagyon üti egymást, és végre megtisztelhetnének bennünket azzal, hogy a minőségi berendezéseket minőségi zenével szólaltatnák meg.

Na, de ne fanyalogjunk, a csodamasinák tömkelege, és a szép Hostessek [%IMAGE=7906%]idén is elkápráztatták a kilátogatókat, és biztos jó ötleteket adtak arra, hogy mit is lehet még tenni a karácsonyfa alá.
(a képekre kattintva tekinthető meg a képgaléria)