Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2008-11-21

Kivonják a OneCare-t a kiskereskedelmi forgalomból...


 
Az alacsony ára ellenére az ügyfelek  nem kedvelték meg a OneCare-t, a Microsoft termékének igen szerény volt a piaci részesedése. Mivel nem váltotta be a hozzá füzött reményeket, kivonják a a kiskereskedelmi forgalomból, és helyette egy ingyenes alapverziót kínálnak mostantól.
 
Az általános vélemény szerint ennek az áll a hátterében, hogy a termék átlag alatti védelmet nyújt, a teljesítménye igen szerény.
 
„A víruslaboratóriumokban futtatott eddigi tesztjein folyamatosan a mezőny végén kullogott a OneCare, és az elmúlt időszakban többször is nagyot hibázott. Téves vírusfelismerés miatt például fontos adatokat helyezett karanténba vagy törölt” – kezdi sorolni a problémákat Gombás László, a Symantec vezető rendszermérnöke.
Egyszerüen nincs a Microsoftban olyan DNS, ami elég jó minőségü lenne, és frissített biztonsági védelmet nyújtana.
 
A Symantec kutatásai egyértelmüen azt támasztják alá, hogy az ügyfeleknek a hatékony védelem az alapelvárás, ha egy biztonsági termékről van szó. A rendszermérnökök a OneCare terméket kritikán alulinak ítélték. Az elmúlt évek tapasztaalatai ugyanis bebizonyították, hogy csak integrált biztonsági megoldásokkal lehet hatékonyan védekezni az új típusú támadások ellen.
 
„Tartalmaznia kell a megoldásnak tüzfalat, behatolas-detektáló modult, jó minőségü és megbízható vírusvédelemmel is rendelkeznie kell. A spyware (kémprogramok) és adware (reklámprogramok) elleni védekezés szempontjából is kritikán aluli a OneCare. Ez utóbbi kettő az, ami a felhasznalókat a legjobban zavarja, és ebben sem nyújtott megbízható védelmet a Microsoft megoldása” – tette hozzá Gombás László.

A Microsoft marketingigazgatója nemrég azt nyilatkozta, hogy a Microsoft nem biztonságtechnikai cég. Ez pozicionálja is a Microsoft elképzeléseit – amit a mostani bejelentés nyilvánvalóan alátámaszt.
 
Még ha ingyenes is, a Microsoft “OneCare-light” - lényegében az ügyfeleket nem érdekli, mert nem nyújt megfelelő  védelmet .
A közlemény tükrében azt tanácsoljuk, mindenki fontolja meg, hogyan védi  magát és a családját, a jelszavait és azonosítóit a hálózatok világában.