Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2008-11-21

Nyílt adattároló rendszereivel ismét egy lépéssel a versenytársak elÅ?tt...

A Sun Microsystems bemutatta egységes adattároló rendszerét a Sun Storage 7000 termékcsaládot, ami a fejlesztési fázisban Amber Road kódnéven vált ismertté. Az újonnan bemutatott termékcsalád a Sun nyílt forrású szoftvereire és szabványos komponenseire épül, valamint forradalmian új diagnosztikai és hibaelhárítási lehetőségekkel rendelkezik. Az
SSD
technológia segítségével, alacsony fogyasztású, nagyon gyors és olcsó adattároló rendszer került kialakításra. Az új termékek decembertől lesznek elérhetőek Magyarországon.

 
Az Amber Road csapat
A forradalmi újdonságokat a fiatal és kreatív fejlesztőcsapatának köszönheti a Sun Microsystems: Bryan Cantrill és Mike Shapiro mérnökök, a nyílt szoftverekre (OpenSolaris, ZFS) épülő tárolórendszerek ötletével rukkoltak elő, hogy a megnövekedett adattárolási igényeket a vállalatok a lehető legolcsóbb módszerrel tudják megoldani. Az új megoldással a vállalat markáns piaci szerepének további erősödését várják, hiszen egyedülálló módon csak a Sun rendszerei épülnek teljesen nyílt szoftverekre. Az adattárolók piacán már az elmúlt időszakban is jó eredményeket ért el a vállalat, hiszen az IDC felmérése alapján a 2008 második negyedévében elért 29%-os bevétel növekedéssel a Sun, így a piaci átlaghoz képest háromszoros növekedést produkált.
 
 
A termékcsalád
A Sun Storage 7000 termékcsalád, amely a világ első nyílt tárolási berendezése, első kiadásában a következő három terméket tartalmazza: Sun Storage 7110, 7210 valamint 7410. A megoldások a Sun egységes tárolási rendszereit tömörítő új és a jövőben kiszélesedő termékcsalád első elemei. Megjelenésükkel egy időben a Sun bejelentette új Open Storage Partner Speciality Program nevü partnerprogramját, valamint számos új szolgáltatását, amelyekkel a Sun azt kívánja elérni, hogy ügyfelei a lehető leghatékonyabban használhassák ki a nyílt tárolási technológia valamennyi előnyét.
„Az új rendszerekkel lényegesen leegyszerüsíthető az információkezelés folyamata és akár 75%-kal is javulhat az ügyfelek költség/teljesítmény mutatója. Évtizedek óta nem történt ilyen fontos esemény az adattárolás területén.” – mondta John Fowler, a Sun Microsystems Inc. rendszerüzletágának ügyvezető alelnöke, majd hozzátette: „Az új Sun Storage 7000 termékcsaláddal a tárolási rendszer új, egyszerü módon használható a hagyományos zárt egyedi megoldások árának töredékéért. A termékcsalád forradalmasíthatja a vállalatok egyre növekvő mennyiségü adatainak kezelési módját.”
A most piacra dobott nyílt tárolási termékcsalád mindhárom eleme, teljesen integrált szoftvercsomaggal rendelkezik, amelynek köszönhetően a termékek számos különböző környezetben képesek müködni. A termékek támogatják a szabványos nagysebességü hálózatokat, a szalagos meghajtók csatlakoztatását, valamint megtalálható bennük az iparág legszélesebb körü, megbízható elemzési eszközökkel ellátott felügyeleti szoftvere.
A piacon lévő rendszerek közül kizárólag a Sun megoldása támogatja a
Flash
hibrid tárterület-összevonást a Solaris
ZFS
fájlrendszeren, így a flash tárolók integrált használatával a teljesítmény automatikusan növelhető és optimalizálható, miközben csökkenthetők az energia- és hütési szükségletek.
·     [%TAB%]Sun Storage 7110: A legkisebb méretü modell 2 terabájt (TB) tárolási kapacitással;
·     [%TAB%]Sun Storage 7210: Középkategóriás tárolási termék 48
TB
tárolási kapacitással, rendkívül sürü 4U magas kivitelben; írásra optimalizált flashmemória-alapú háttértárolókat (Solid State Disk, SSD) használ. Támogatja a Sun egyedülálló
Flash
hibrid tárterület-összevonási technológiáját.
·     [%TAB%]Sun Storage 7410: Széleskörüen konfigurálható tárolási rendszer, amely akár fél petabájt (PB) tárolási kapacitást is lehetővé tesz. Támogatja az írásra optimalizált
SSD
-ket és a Sun egyedülálló
Flash
hibrid tárterület-összevonási technológiáját; e rendszerek fürtözött rendszerként is beállíthatók, így kimagasló rendelkezésre állás biztosítható.