Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2008-11-20

A Fujitsu Siemens Computers segíti a problémamentes e-mail archiválást és az EuroSOX megfelelési követelményeinek teljesítését...


 
A társasági törvényt szabályozó, EuroSOX gyüjtőnéven ismert 8. uniós irányelv törvényhozási reformot ír elő az EU minden tagállama számára. Ennek értelmében az e-mailek archiválása hamarosan kritikus kérdéssé válik a jogszabályi megfelelés szempontjából.
 
Az új jogszabály tovább nehezíti a helyzetet azoknál a vállalatoknál, ahol már eddig is sok fejfájást okozott az üzenetekhez csatolt irodai és multimédia-fájlok nagy száma. Az IDC kutatóinak vizsgálata szerint* számos szervezetnél máris prioritássá vált az e-mailek kezelése.
 
A Fujitsu Siemens Computers hatékony
e-mail
kezdeményezése komplett megoldást kínál a megfelelési és növekedési problémákra. A kategóriavezető hardvereket, szoftvereket és professzionális szolgáltatásokat ötvöző megoldás elősegíti az ideális Microsoft Exchange infrastruktúra kialakítását és ezen keresztül a végponttól végpontig terjedő üzenetkezelés és archiválás megvalósítását.
 
Az automatizált back-office megfelelést támogató hatékony e-mail megoldással a szervezetek lépést tarthatnak a beérkező üzenetek számának növekedésével és a követelményeknek megfelelően rendszerezhetik archivált leveleiket. A megoldás fontos eleme a szabályalapú archiválás. Az e-mailek beérkezéskor történő archiválásával bizonyítható, hogy az üzenetet nem változtatták meg a beérkezést követően. Az üzenetkezelést az archívumban fogadott e-mailek indexálása is segíti, hiszen így minden üzenetből csak egy példányt őriz meg a rendszer – függetlenül attól, hogy hányszor vagy hány címzettnek küldték el ugyanazt a levelet. Az üzletmenet folytonosságát támogatja, hogy többé nem jelenik meg a megtelt postafiókra figyelmeztető, bosszantó üzenet – ez a végfelhasználók szempontjából is nyilvánvaló előny.
 
„A hatékony e-mail megoldás kidolgozásakor az volt a fő szempontunk, hogy tökéletes infrastruktúrát biztosítsunk ügyfeleinknek a jövő komplett e-mail környezetéhez” – jelentette ki Helmut Beck, a Fujitsu Siemens Computers tárolótermékekért felelős alelnöke. „Átfogó megoldást állítottunk össze az e-mail archiválás és a rendszerteljesítmény terén jelentkező új kihívások kezelésére. Úgy biztosítunk hathatós eszközt az e-mail hegyek megszüntetésére, hogy közben a megfelelési követelmények teljesítését is elősegítjük.”
 
A Fujitsu Siemens Computers az EMC, a Symantec és a NetApp közremüködésével dolgozta ki Microsoft Exchange Serverre épülő hatékony e-mail kezdeményezését, amely a piacvezető Symantec Enterprise Vault és EMC EmailXtender termékekkel támogatja az e-mail archiválást. A megoldás az EMC és a NetApp tárolóarchitektúrája mellett a Fujitsu Siemens Computers saját FibreCAT rendszercsaládját is tartalmazza.
 
Online kérdőív a felhasználói szokásokról
A Fujitsu Siemens Computers online kérdőívvel segíti a felhasználók e-mail használati szokásainak feltérképezését. Húsz egyszerü kérdésre adott válaszaik alapján a kérdőív kitöltői hasznos tippeket kapnak produktivitásuk optimalizálására. Az Insights Discovery modellre épülő teszt megtalálható a [%A=http://www.efficient-e-mail.com/%]http://www.efficient-e-mail.com[%A%] címen. A szolgáltatás ingyenes.