Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2008-11-19

Az igazgatótanács Enrique Salemet nevezte ki elnök-vezérigazgatóvá...


„Büszke vagyok csapatunk elmúlt tíz évének teljesítményére. Ez idő alatt a fogyasztói
szoftverek
gyártójából az internetes biztonság, az adatvédelem és a tárhely-kezelés vezetőjévé nőttük ki magunkat” – nyilatkozta John W. Thompson. „Mindig is világos volt számomra, hogy az utódlás megtervezése fontos része a szerepemnek. Az utóbbi két év során átgondolt utódlási tervet dolgoztunk ki az igazgatótanáccsal. Ennek során Enrique merült fel a cég vezetésére alkalmas személyként, és bízom benne, hogy további sikerekre fogja serkenteni csapatunkat.”
„Az elmúlt tíz év során a Symantec ügyfélköre jelentősen bővült, a cég megtízszerezte a cég jövedelmét. Az igazgatótanács nagyra becsüli mindazt, amit John W. Thompson a Symantec-ért, és az utódlás megtervezésének során tett” – hagsúlyozta Robert S. Miller, a Symantec igazgatótanácsának független igazgatója. „Hálásak vagyunk, hogy John az igazgatótanács elnöke marad, és együtt dolgozik a zökkenőmentes átadás-átvétel érdekében.”
Enrique T. Salem az elmúlt néhány évben a Symantec vezetőségének nélkülözhetetlen tagja volt, és szorosan együttmüködött John W. Thompsonnal a cég stratégiai irányának meghatározásában. 2008. januárjában Enrique T. Salemet a cég mindennapi tevékenységéért, a teljes termékfejlesztésért, értékesítésért és marketingért felelősként ügyvezető vezérigazgatóvá nevezték ki. Ebbe a pozícióba történt kinevezése fontos lépés volt az utódlási terv folyamatában. Tavaly a kutatási és fejlesztési beruházások során a termékegyüttes integráltságának javítására koncentrált, és új sztenderdet dolgozott ki a teljesítmény fokozására, a jobb eredmények érdekében. Enrique T. Salem a pénzügyi év végéig továbbra is az ügyvezető vezérigazgatói posztot tölti be.
Ügyvezető vezérigazgatói kinevezése előtt Enrique T. Salem számos fontos pozíciót töltött be a Symantecnél. A védelmi termékek és megoldások csoportjának első alelnöke, a fogyasztói üzletágcsoport elnöke, és a nemzetközi kereskedelmi és marketing csoport elnöke is volt.
„ Enrique T. Salem határozott vezető, alaposan ismeri vállalatunkat és kiváló a kapcsolata ügyfeleinkkel és a munkatársakkal is” – tette hozzá ki Robert S. Miller. „Pályafutása során szerzett nagy tapasztalata és a Symanteckel kapcsolatos ismeretei képessé teszik a vezetésére a cég növekedésének következő szakaszában.”
„A Symantec története tele van újításokkal, a növekedéshez szilárdak az alapjai. Biztos vagyok csapatunkban és abban, hogy ügyfeleink javára tudunk dolgozni” – tette hozzá Enrique T. Salem. „Örömmel tölt el a lehetőség, hogy növekedésének következő szakaszában és részvényesei számára új értékek teremtésében egy nagy céget vezethetek.”