Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2008-11-19

Megnyitó: 2008. november 12, szerda, 19 óra Megnyitja: Soma Mamagésa és a müvészek...

Most, először Magyarországon, a budapesti OCTOGONartmutatják be új festmény sorozatukat  Világútlevél  címmel, mely vizuális reflexió az identitásról és a másságról. Galériában
 
Céljuk, hogy előmozdítsák az interkulturális párbeszédet egy határokat nem ismerő utazás során, amelyet a világútlevéllel tesznek közös otthonunkban: a földgolyón. Hogy elképzeljenek egy olyan kommunikációt, mely a másság megbecsüléséhez és önmagunk jobb megismeréséhez vezet.
 
A híresen innovatív, avantgárd müvészpár az OCTOGONart Galériában alteregóik, a Maritzin és Arturotl sziámi ikrek részvételével nyitja tárlatát, akik performance-t adnak elő, mely abból áll, hogy egy szimbolikus szál segítségével kapcsolatba lépnek a közönséggel. Ez a szál összekapcsolja Mexikót és Magyarországot egy liturgikus esemény keretében, mely szó szerint a két mexikói müvész szívéből fakad. A kiállítást ezenkívül a Mexikót megjárt Soma Mamagésa nyitja, aki spirituális és pszichológiai aspektusból, a féri-nő egységéről, az iker létállapotról, az autonómia-egybeolvadás kettősségéről beszél és.... meglep bennünket!
 
 
 
 
 
Az OCTOGONart Galériában december 6-ig látható müveik sokszorosan összetettek. Marisa Lara és Arturo Guerrero munkái, melyeket mindig közösen készítenek, általában multidiszciplinárisak: felölelik a festészetet, szobrászatot, fényképészetet, grafikát, videót, performance-t, installációt, és fontos gyüjteményeknek képezik részét szülőhazájukban. Három terület határozza meg müvészeti munkásságukat: a konceptuális elképzelés, a folyamat jelleg és a tárgyi dimenzió. Ez utóbbi kiváló festészeti müként jelenik meg, itt, az OCTOGONart Galériában több, mint húsz festmény bemutatásával.
 
Marisa Lara és Arturo Guerrero festményeit és különleges, helyspecifikus installációjukat a november 20-23 között megrendezendő Budapest Art Fair OCTOGONart Galéria standján is bemutatjuk, egy különleges válogatás keretében, melyben Matinok és lagyarok (Latin-magyar müvészet 2008) címmel saját, és a galériával folyamatosan együttmüködő magyar müvészek latin-amerikai kalandjaikon, energikus, ízesen dús, anyagszerü festészetükön keresztül folytatnak párbeszédet Marisa Lara és Arturo Guerrero izgalmasan „kétszínü”, lokális és européer kulturális jegyeket hordozó müvészetével.