Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2008-11-18

A kiváló formatervezés szimbóluma: az Acer Aspire One nyerte a japán Good Design Award-ot...



Az Aspire One-t több mint háromezer jelöltből választotta ki a zsüri. Tervezési szakemberekből álló bizottság vizsgált meg minden egyes eszközt olyan szempontból, hogy az mennyire járul hozzá a társadalomhoz, kultúrához és a globális környezethez.
A júliusban bejelentett Aspire One-t széleskörüen magasztalta az IT ipar nemzetközi sajtója. Az Egyesült Államokban a legkelendőbb
netbook
az Amazonon az Aspire One volt, és Japánban az első számú netbook márka lett a BCN besorolása szerint.
Az Aspire One úgy lett tervezve, hogy igazi mobil
internet
eszköz legyen – bárhol, bármikor! Ennél fogva számos tulajdonsága ezt a célt tartja szem előtt: gyors rendszerbetöltési idő, integrált felhasználói felület, teljes internet böngésző/messenger élmény. A méretek és a specifikációk úgy lettek kiválasztva, hogy az ultra-hordozhatóság, kényelemes képernyő méret, navigáció és adatbevitel legjobb kombinációját kapjuk.
Az Aspire One előtelepített Linpus™ Linux® Lite verzióval vagy Windows XP® Home-mal kapható, rendkívüli módon kompakt, csak 24 x 17 cm és a súlya csupán egy kiló. Számos csatlakozási lehetőséget és egy könnyen használható alkalmazás-csomagot biztosít a felhasználó számára valamint akár 6 órányi akkumulátor üzemidőt. Az online tevékenységek elérése gyors és könnyü, legyen akárhol is a felhasználó.
A tároló hely kapacitás növelése vagy a fájlok mozgatása céljából az Aspire One rendelkezik egy egyedülálló ún. Smart File Managerrel, amely egy olyan egyszerü alkalmazása, ami a második
SD
kártya slotba behelyezett SD kártya esetén észrevétlenül egybeolvasztja az extra tárolóhelyet a felhasználó számára a meglevővel. A tárolóhely bővítése még sosem volt ennyire egyszerü. Az Aspire One
WiFi
(+)
WAN
előkészítéssel is rendelkezik.
Öt ragyogó színben kapható – gyémánt fekete, zafír kék, kagyló fehér, korall rózsaszín, és arany barna – mindegyik egyedi és jellegzetes, így fejezve ki a használó saját stílusát.
Az eredmény egy tiszta müszaki egyszerüség, optimalizált
szoftver
felülettel, hogy a csatlakozási igények könnyen megvalósíthatóak legyenek és mindenekelőtt, hogy „egyszerüsítsék az életemet”.
A
Good Design Award
egy olyan minden részletre kiterjedő tervezés értékelési- és jutalmazási rendszer, melyet a japán Nemzetközi Kereskedelmi és Ipari Minisztérium alapított 1957-ben és a Japán Ipari Formatervezést Támogató Szervezet (JIDPO) szervez.