Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
Sulaki - 2008-11-17

A meglepően kicsi készülék az egyszerüségével és kiemelkedő zeneiségével nagyon jó választás azok számára akik...

nagyon jó ár, kompakt méret, DNSe hangzás, nagy akku kapacítás, egyszerűség&
8.2 pont
9.1 pont
9.5 pont
9.2 pont
összpontszám: 9 pont
nincs kijelző, csak 1, vagy 2 GB-os méretben érhető el

Ez, azt is eredményezi, hogy egyre kifinomultabbak lesznek az új eszközök. Eddig vizsgáltunk már komolyabb, színes kijelzővel rendelkező masinákat is, most egy leegyszerüsített kijelző nélküli csak zenelejátszásra képes meglehetősen apró készüléket vettünk górcső alá.
 
A csomagolás a szokásos, amúgy „Samsungosnak” mondható, bár a fanyalgóknak inkább az iPod csomagolást emlegetnék. A relatíve kicsi doboz teteje átlátszó, és természetesen legfelül trónol a „zenélő kavics”. Alatta pedig a fejhallgató, az
USB
csatlakozó, a leírás és a CD. Az S2 ténylegesen egy miniatürnek mondható eszköz. A vastagsága csak 16 mm, a szélesség/hosszúság 42 x 42 mm. A súlya mindössze 17,2 gramm! Kinézetre, a készülékház egy folyómederben áramvonalasra koptatott apró kavicsra emlékeztet. Az anyagminőség is kiemelkedő.
  [%IMAGE=7856%]
A középpontban kezelőgombok helyezkednek el. Van egy fekete „vezérlőtárcsa”, amely négy irányba lenyomható (hangerő +/- és számok léptetése) ez öleli körbe az ezüst lejátszás/szünet gombot. Az egyszerüség a fő vezérvonal. Bekapcsolni is az ezüst lejátszás gomb kb. 3 másodperces lenyomásával tudjuk (és kikapcsolni is) A bekapcsolást követően egy dinamikusan villogó
LED
lámpa is bekapcsol. A tényleges használat előtt csatlakoztatnunk kell a széria fejhallgatót is. Ez egy nyakpánttal egybeépített szerkezet, és mivel ez tartja a készüléket a nyakunkban, egy apró retesz is a helyére pattan, hogy magától oldhatatlanná tegye a kötést.
  [%IMAGE=7857%]
A fejhallgató, nem a világ legjobb minőségü eszköze, középkategóriásnak mondanám, lecserélni, persze lecserélhetjük, én a saját jól bevált Sennheiser fejhallgatóval meg is tettem. Ez esetben, viszont érdemes kézbe fogni, vagy zsebbe dugni a lejátszót, mert leeshet, bár ezt azonnal a tudomásunkra fogja hozni, mert azonnal megszünik a zene. Az apró „kavics” nagyon szépen szól, nemhiába, mert a Samsung mérnökei a saját fejlesztésü hangtechnikájukkal, a DNSe-vel szerelték fel és ennek köszönhetően tiszta, torzításmentes hangokat tud előállítani. Rendelkezésre áll a kedvenc zene funkció, a normál és a lassított lejátszási módok mellett.
  [%IMAGE=7859%]
A számítógéphez csatlakoztatásnál meg kell említeni azt a technikai bravúrt, amit a mérnökök tettek meg. Ebben az esetben a fejhallgatót kihúzzuk, és ugyanabba a csatlakozóba a Jack dugón keresztül tudjuk beletenni az USB adaptert, amelynek az egyik vége fejhallgató csatlakozó, a másik, pedig USB. Ezt két esetben kell megtennünk, zeneáttöltésnél, és töltésnél.
[%IMAGE=7858%] 
Összegezve: a meglepően kicsi készülék az egyszerüségével és kiemelkedő zeneiségével nagyon jó választás azok számára akik, „csak” zenehallgatáshoz keresnek egy lejátszót. Persze, azok, akiknek elengedhetetlen a nagy, szép, színes kijelző, úgyis más eszközt fognak választani, de ez nem is baj, mert ezért jó a választás szabadsága, és ugye az ízlések és pofonok… Akik, pedig a kavics mellett döntenek, nem fognak csalódni, mert a 13 órás lejátszási idő, az egyszerü kezelhetőség és a zeneiség bőségesen kárpótolja őket.  
 

Ár: ~10.000 HUF
Forgalmazó: Samsung Magyarország
[%A=http://itszotar.hu/?q=359%]Internet[%A%]: www.samsung.com