Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2008-11-17

Az ESPRIMO PC-család legifjabb tagja, az ESPRIMO Q5030 halk, könnyü, mégis nagy teljesítményü...

Az ESPRIMO Q5030 még elődjénél is magasabb mércét állít a piacon. 1,7 kg súlyával és 1,4 literes ürtartalmával jelenleg ez az egyik legkisebb és legkönnyebb mini PC. Minimális helyet foglal, így gazdája könnyen rendet tarthat az íróasztalon. Kompakt méretét és kis súlyát a legújabb noteszgép-technológiának köszönheti, ami egyben energiatakarékosabbá is teszi a hagyományos PC-modelleknél.
 [%IMAGE=7865%]
Ám kis mérete nem megy a teljesítmény rovására. Az új Intel® Centrino® 2 processzortechnológiának köszönhetően az ESPRIMO Q5030 jelentősen nagyobb processzorteljesítményt nyújt a korábbi modelleknél. A minigép sokoldalúan csatlakoztatható: nagyszámú interfésszel – összesen hat
USB
-porttal és eSATA-porttal – rendelkezik. Kiváló csatlakozási képességeihez az integrált
WLAN
antenna is hozzájárul. A legalább 12 hónapos stabil életciklus révén a miniatür erőgép értékálló beruházás az üzleti felhasználók számára.
 
Gazdaságos müködés: a büvös küszöb alatti energiafogyasztás
 
A Fujitsu Siemens Computers több mint tizenöt éve elkötelezett a környezettudatos termékek fejlesztése iránt – és ez alól az ESPRIMO Q5030 sem kivétel. Az eszköz könnyedén teljesíti az Energy Star 4.0 szabvány követelményeit és még a legkörnyezettudatosabb vállalatok kívánalmainak is megfelel. Kevesebb, mint 80 kilowattos éves áramfogyasztásának köszönhetően energiaköltsége mindössze 13 euró/év, ami igazán lenyügöző megtakarítást jelent. Zajkibocsátása normál üzemmódban jóval alacsonyabb a könyvtári olvasóteremben megszokott zajszintnél, tétlen üzemmódban pedig még a suttogásnál is csendesebb.
 
Stílusos kiegészítő: a Fujitsu Siemens Computers új formaterve
 
Az új mini
PC
-vel a Fujitsu Siemens Computers még egy további kihívásnak is kitünően megfelel. A hagyományos „szürke dobozból” stílusos irodai kiegészítővé alakítja a számítógépet. Az ESPRIMO Q5030 is a Fujitsu Siemens Computers üzleti termékeinek kifinomult, új formatervét követi. A külsőt és belsőt láthatóan megkülönböztető koncepció – a fekete alap és az antracit színü ház – az íróasztal valódi díszévé teszi a mini PC-t, és elősegíti az üzleti termékcsalád valamennyi tagjának egyszerü azonosítását.
 
Az ESPRIMO Q5030 még egy figyelemreméltó jellemzővel is rendelkezik. A minigép ún. „hátizsák” opciójával a felhasználó még több helyet takaríthat meg az íróasztalon. Ez az opció lehetővé teszi, hogy a gépet a monitor hátoldalához rögzítse – olyan módon, ahogy az eddig csak a vékony klienseknél volt lehetséges. A kis méret mellett ez a lehetőség is segíti a rendezett asztali környezet kialakítását.
 
Teljesítményének és kompakt méretének köszönhetően az ESPRIMO Q5030 az asztali és noteszgépek legjobb tulajdonságait ötvözi.
 
„Az ESPRIMO Q5030 modellel folytattuk és továbbfejlesztettük a noteszgép-alapra épülő mini
PC
egyedülálló koncepcióját” – nyilatkozta Dieter Heiss, üzleti PC-kért felelős főigazgató. „A klímaváltozás és a zöld IT korszakában az eszköz kiváló energiafogyasztási értékei még a legkritikusabb ügyfelet is meggyőzik – nem is beszélve azokról az üzleti felhasználókról, akik a kifinomult dizájnt is nagyra értékelik az irodai környezetben.”
 
Az ESPRIMO Q5030 november közepén kerül kiskereskedelmi forgalomba, bruttó 179 900 Ft körüli ajánlott fogyasztói áron.