Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-11-12

A vállalat 2006-ban indított mérnöki és tervezÅ?i diákközösségének jóvoltából 137 ország, több mint 16 600 iskolájának diákjai és tanárai élvezhetik világszerte az oktatási program elÅ?nyeit...

 
Az Autodesk Inc. bejelentette, hogy megújította a mérnöki és tervezői diákközösségének (Student Engineering and Design Community) honlapját. Számos előnyös funkcióval bővült az oktatási portál kínálata, amely szem előtt tartja a diákok és tanáraik igényeit egyaránt. A több mint 350 000 regisztrált felhasználó körülbelül 650 000 példányt töltött le a díjnyertes Autodesk
3D
tervezőszoftverekből.
Az új megjelenés és a közösségi funkció mellett számos népszerü, hasznos opcióval bővült a honlap kínálata. Ilyen például az irányított tanmenet, amely végigvezeti a felhasználókat a tervezési folyamaton és a tervezőszoftverek használatának lépésein. A honlap új elemei között említhetjük a Közösségi TV-t is, amelyen a felhasználók bemutathatják egymásnak a munkáikat, és még ismertebbé tehetik a diákközösséget a Google-YouTube hálózaton. Szintén a fejlesztések közé sorolhatjuk az átfogó álláskeresővel, munkaadói profilokkal és karrier-tanácsadással foglalkozó „Karriercentert” is.
 „A honlap frissítésénél nagymértékben figyelembe vettük a felhasználói észrevételeket. Úgy alkottuk meg a diákközösség oldalait, hogy azok biztosítsák a diákok számára a tervezési folyamat elsajátításához és a sikeres karrierhez szükséges nélkülözhetetlen eszközöket és információkat. Az oktatók számára pedig azért rendkívül hasznos a portál, mert hozzáférhetnek szoftvereinkhez, a tananyagokhoz, illetve a szakmabeli karok fórumaihoz” – mondta Paul Mailhot, az Autodesk globális oktatási programigazgatója. E megújulás illeszkedik az Autodesk olyan más oktatási törekvéseihez, mint például a „Build Something” diáktervezői versenyhez, vagy a kínai diákközösség elindításához, illetve az új Autodesk VEX Robotics tananyagok megjelenéséhez.
 [%IMAGE=7839%]
„Kivételes lehet[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%]ség a jöv[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%] profi tervez[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%]i számára, hogy az Autodesk diákközösségi felületén ingyenesen hozzáférnek a szoftverekhez”[%ITALIC%] – nyilatkozta Roland Cernat, a fenntartható tervezési nagydíj, valamint a diáktervezési verseny ipari-formatervezési kategóriájának győztese. [%ITALIC%]„A honlap széles programválasztéknak köszönhet[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%]en könnyen kipróbálhattam és megtalálhattam az igényeimnek leginkább megfelel[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%] programot. Ipari formatervezést tanuló diákként az Autodesk AliasStudio szoftvert használom. A tananyag elsajátítása közben a közösségi oldal volt az els[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%]dleges fórum, ahová naprakész információkért, illetve egyéb hasznos tudnivalókért fordultam. Az oktatási portál nélkülözhetetlen volt számomra abban, hogy hozzájussak a megfelel[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%] eszközökhöz és így felkészüljek a kés[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%]bbi munkám követelményeire” – folytatta Roland Cernat.