Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-11-10

Lezajlott a négy napos Mobilshow a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, melyen a korábbiaktól kevesebb látogató és kevesebb kiállító voltâ?¦

 
Számtalan dolognak kell egy sikeres kiállításhoz egyszerre érvényesülnie és teljesülnie, melyek olykor nem  jönnek össze teljes mértékben. Idén ősszel gazdasági világválság és hosszú ideje húzódó hazai válságok és események sora nehezítette az emberek életét és naponta újabb hírek szólnak arról, hogy mennyi minden nehezebb lesz az elkövetkező hónapokban, években. Bizony ez a hatás meglátszódott a Mobilshow-n is, nemcsak a kevesebb kiállító révén, hanem a látogatók szerény számában is.
 
A kiállítás csütörtöktől vasárnapig tartott, mely így két hétköznapi és két hétvégi napot kínált minden érdeklődő számára, hogy megtekinthesse az aktuális technikai eszlközöket, a legfrissebb boltokban már rendszerint kapható termékeket. A kiállítás első két napján, vagyis csütörtökön és pénteken elkeserítően kevesen voltak. Alig néhány ember lézengett azon a viszonylag kicsi félpavilonnyi helyen berendezett kiállításon. Félóráknak kellett eltelni, hogy abból az egész nap folyamán kilátogató pár ember meg-megálljon egy standnál valami érdekességet keresve, vagy éppen saját problémáiról érdeklődjön az adott gyártó termékeivel kapcsolatban. A kiállítók ezen az első két napon jobbára egymást vagy magukat igyekeztek valahogy szórakoztatni várva a csodára, vagy legalább egy újabb érdeklődőre, aki valahonnan idetéved.
 
A hétvége már valamivel jobban alakult, és szombat délelőtt, illetve a vasárnap második felében az előzetes elvárásokhoz közelítő látogató sereg fordult meg a standok közt, habár ez a két félnap (lévén a napok második fele már korántsem volt olyan erős) sem tudott kellő látogatóval és érdeklődővel szolgálni.
 
[%IMAGE=7821%] Amit láthattunk
 
Szemben a nagy nyugati kiállításokkal itt technikai csodát, fejlesztés alatt álló különlegességet nem láthattunk, de néhány aktuális csemegét és már rendszerint forgalomban lévő csúcskészüléket megcsodálhatott mindenki testközelből. Az Asus standján az általunk is tesztelt S101
netbook
mellett a G71-es játékosoknak tervezett noteszgépek kis kipróbálhatóak voltak, és a vasárnap délután pedig egy hazai tuning csapat extrém összeállításával mutatta be, hogyan lehet egy asztali gépből elképesztő sebességet kicsikarni.
 
A Motorola standján megcsodálhattuk a ZINE ZN5 5
megapixeles
mobiltelefont és az E8 zenetelefont is néhány kiegészítő és JBL vezeték nélküli sztereó hangszórók mellett. A Motorola stand közelében a Sony Ericsson és a Nokia készülékeit bemutató területek voltak, ahol kézbe vehettük, kipróbálhattuk a telefonokat és a készséges kiállítók szívesen magyarázták el az egyes rejtett képességek előnyeit is.
 
A Microsoft is képviseltette magát és standján kedvünkre játszhattunk számos Xbox 360 játékkal. Néhány egyéb mobiltelefon forgalmazó és autó elektronikával forgalmazó cég is képviseltette magát. Ezek mellett az egyik standon a Cowon számos remek multimédia lejátszóját is megcsodálhattuk az Infopatika jóvoltából.
 
Egy kisebb különlegességgel találkozhattunk a mobilos fizetést népszerüsítő [%A=http://www.fizessenmobillal.hu/%]www.fizessenmobillal.hu[%A%] standon ahol egy
3D
megjelenítést megvalósító, meglehetősen nagy képernyő volt, ami egy speciális tükör és egy hagyományos képernyő segítségével csapja be szemünket 3D hatást keltve.