Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2008-10-30

Megjelent az Identity Compliance Manager

[%A%][1]
 
A legtöbb cég még ma is manuális, illetve kevéssé hatékony módszereket használ arra, hogy teljesítse az identitáskezelésre vonatkozó megfelelőségi követelményeket. A Sun Identity Compliance Manager megoldás azonban lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy automatizáltan irányítsák a hozzáféréssel kapcsolatos felügyeletet és jelentéstételt, és így teljes körü, megismételhető auditálást hajtsanak végre. A termék továbbá már a módosítások létrejöttével egy időben lehetővé teszi a hozzáférés-módosítások nyomon követését, valamint a hibás müveletek azonnali javítását. Ennek eredményeképpen az ügyfelek folyamatosan biztosíthatják a megfelelőséget, illetve majdnem valós időben csökkenthetik a potenciális üzleti kockázatokat.
„A Sun Identity Compliance Manager piacra kerülésével tovább erősödik az identitáskezelési piacon elért vezető pozíciónk” – nyilatkozta Mark Herring, a Sun Microsystems szoftverinfrastruktúra-részlegének marketingért felelős elnökhelyettese, majd hozzátette: „A szük IT-költségvetési keretek, a szigorúbb szabályozás, valamint a külső és belső fenyegetések kivédésére vonatkozó biztonsági előírások mellett a Sun Identity Compliance Manager  olyan hatékony és automatizált megoldást kínál az ügyfeleknek, amellyel nemcsak előrelátóan kezelhetik a megfelelésre vonatkozó kihívásokat, de akár a felére is csökkenthetik az ezzel járó költségeiket.”
A Sun Identity Compliance Manager jól integrálható a vezető jogosultságkezelőkbe is, így a vállalatok elkerülhetik a költséges kettős megoldásokat. Az integrálás révén az ügyfelek a hozzáférési adatok gyüjtéséhez és a hibaelhárítási kérések teljesítéséhez egyaránt kihasználhatják azokat a már meglévő kapcsolatokat, amelyeket ezek a rendszerek biztosítanak.
A Sun Compliance Manager szolgáltatás főbb jellemzői:
  • Hozzáférés-hitelesítés (Access Certification): átfogóan automatizálja az identitási, illetve hozzáférési adatok konszolidációját és korrelációját az egész vállalaton belül. Az összegyüjtött adatokat a megfelelő vezetőnek juttatja el ellenőrzésre, és kézben tartja a teljes folyamat nyomon követését. Az egyes felhasználókhoz rendelt hozzáférések, jogosultságok hitelesítési folyamata a felhasználói kör bármilyen felosztása alapján rugalmasan ütemezhető. A folyamat az olyan fontosabb események – például on-boarding, off-boarding, – alapján is automatikusan elindítható, amelyek az egyes felhasználók életciklusa során történnek.
  • Jogosultsági szótár: lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy egyszerü üzleti fogalmakat rendeljenek a gyakran csak IT szakemberek számára érthető IT-jogosultságok leírásaihoz.. Ennek révén a nem IT képzettségü vezetők is valóban átláthatják a folyamatokat, és elkerülhetik azt a csapdát, hogy tényleges megértés nélkül hozzanak döntéseket.
  • A felelősségi körök elhatárolása (Segregation of Duties): lehetővé teszi a biztonsági előírások meghatározását és érvényesítését az alkalmazásokon belül és alkalmazások között egyaránt. Így olyan átfogó, azonnal használható megoldást kínál, amely korlátozza az egyes alkalmazottaknak a kulcsfontosságú pénzügyi tranzakciókra vonatkozó jogosultságait.
  • A hibaelhárítások nyilvántartása és érvényesítése segítségével a felhasználók kérést indíthatnak a hibás hozzáférések javítására. A kérések automatikusan továbbíthatók a változáskezelési, illetve a felhasználói jogosultságokat kezelő rendszerek keretében vagy e-mailben. A Sun Identity Compliance Manager  nyomon követi a kérelmeket, ellenőrzi a javításokat és rögzíti ezeket audit naplójában.
  • Megfelelőségi dashboard és jelentések: számos megfelelőségi dashboard-ot, illetve jelentést biztosítanak. Ezek révén a megfelelőségért felelős vezető hozzájuthat azokhoz az információkhoz, amelyekre a megfelelő jogosultságok beállításához, valamint a vonatkozó tanúsítványok összegyüjtéséhez szüksége van.


[1]          [%TAB%]Megtérülési kalkulátor: [%A=https://www.sun.com/roicalc/identity/?intcmp=1762%]https://www.sun.com/roicalc/identity/?intcmp=1762[%A%]