Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2008-10-29

Az InfoSource 2008. elsÅ? féléves adatai szerint a Canon az általános piaci hanyatlás ellenére is megÅ?rizte vezetÅ? pozícióját a nyugat-európai MFP területen

A vállalat sikere a multifunkciós nyomtatók (MFP) széles termékkínálatának köszönhető, amelyben a színes, színes nyomtatásra képes, valamint fekete-fehér készülékek egyaránt megtalálhatók. A Canon piaci részesedése 2008 első felében 17,2 százalék volt, így a vállalat megelőzte versenytársait a multifunkciós nyomtatók piacán. Az InfoSource adataiból az is kiderül, hogy az általános piaci hanyatlás ellenére a Canon piaci részesedése nőtt ebben az időszakban a 2007 első félévéhez képest. A felmérés rávilágít arra is, hogy a Canon termékkínálata a színes, színes nyomtatásra képes és fekete-fehér nyomtatók szegmensében is meghatározó szereplő.
 
„A számok tükrében kijelenthetjük, hogy a Canon az általános piaci nehézségek ellenére is eredményes félévet zárt. A Canon jelentős sikerként könyveli el, hogy kedvezőtlen piaci viszonyok között is kimagasló eredményeket ért el” – mondta Paul Rowntree, a Canon Europe európai marketingigazgatója.
 
A piaci részesedés növekedésében meghatározó szerepet játszott a 2008 márciusában bemutatott iR C2380i sikere, amely kiváló értékesítési eredményeket ért el 2008 második negyedévében. A Buyers Laboratory Inc. (BLI) 2008 tavaszán az iR C2380i modellnek ítélte a legjobbaknak járó „Pick of the Year” címet. A képalkotó eszközök vizsgálatának területén világvezető intézet a modell felhasználóbarát megoldásait, valamint korszerü beolvasási funkcióit díjazta.
 
„A Canon innováció iránti elkötelezettsége  az iR C2380i modell mellett más díjnyertes készülékek kifejlesztésében is megmutatkozik, és továbbra is biztosítja a kiváló értékesítési eredményeket. Ezt a sikert a Canon az ügyfelek változatos igényeinek professzionális kielégítésével érte el az irodai felszerelések piacán” – tette hozzá Rowntree.