Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
business_guru - 2008-10-23

Az APC by Schneider Electric bemutatta a megújult adatközpontok fizikai infrastruktúrájának felügyeletét biztosító APC InfraStruXure Central, Capacity Manager és Change Manager termékeitâ?¦

 
Az alkalmazáscsomag tervezési, müködtetési és megfigyelési lehetőségeket kínál az adatközpont fizikai infrastruktúrájának átfogó felügyeletéhez, és biztosítja a dinamikus adatközponti környezetek energiaellátását, hütését, fizikai helykihasználását és biztonságát.
 
Az
APC
InfraStruXure Central most először támogatja a különböző gyártók berendezéseiből álló fizikai infrastruktúrát, illetve lehetőséget biztosít a nem az APC által gyártott berendezések támogatásának fejlesztéséhez. A fizikai infrastruktúra-eszközök részletes információi egyetlen felügyeleti alkalmazásban összesíthetők, így az informatikai rendszer rendelkezésre állását fenyegető esetekben gyors helyzetelemzést és intelligens döntéshozatalt biztosít. Az APC Change Manager alkalmazása készlet- és munkafolyamat-kezelő eszközöket tartalmaz, ezzel lehetővé téve az adatközpontban található informatikai és fizikai infrastruktúra-berendezések feltérképezését. A Capacity Manager alkalmazással együtt használva elvégezhető a fizikai infrastruktúra prediktív szimulációja és modellezése, valamint a „mi lenne, ha” forgatókönyvek kiértékelése még az események bekövetkezte előtt.
 
„Az adatközpont energiahatékonyságának maximalizálása a magas rendelkezésre állás megőrzése mellett csak akkor lehetséges, ha a legkisebb rendszerösszetevők szintjén is képesek vagyunk mérni és felügyelni a fizikai infrastruktúrát”[%ITALIC%] – mondta Szarka Attila, az APC rendszermérnöke. [%ITALIC%]„Az APC adatközpont-felügyeleti termékcsomagja valós idejü adatokat és közös adatbázist használ, ami azt jelenti, hogy az adatközpontot érintő döntések valós tényeken alapulnak, nem csupán a különálló készletkezelő eszközökbe táplált becsült adatokon” – tette hozzá Szarka Attila.
 
A nagyobb teljesítménysürüséget igénylő technológiák – például a virtualizáció elterjedése – megköveteli, hogy az adatközpontok üzemeltetői egyszerüen válthassanak a felügyelet, a tervezés és az üzemeltetés tevékenységi területei között. Az APC új adatközpont-felügyeleti termékcsomagja mindezen funkciókat egyetlen konzolon keresztül teszi elérhetővé, biztosítva, hogy a legfrissebb adatokkal dolgozhassanak.
 
„Ügyfeleink számára nagyon fontos, hogy felügyelhessék és mérhessék az adatközpontjaik áramfogyasztását”[%ITALIC%] – mondta Michelle Bailey, az IDC adatközponti trendekkel foglalkozó programjának kutatási alelnöke. [%ITALIC%]„Az adatközpontok üzemeltetői számára az energiaellátás és a hütés az elsődleges kérdés, mivel óriási kihívásokkal néznek szembe, amikor megpróbálják előre jelezni a telepített rendszerek növekvő száma miatt bekövetkező változások hatását új és korosodó adatközpontjaikban. A készlet- és változáskezelés olyan üzemeltetési akadállyá vált, amely kihatással lehet egy szolgáltatási szintről szóló megállapodásban vállaltak garantálására, és arra, hogy milyen módon tud reagálni felmerülő üzleti igényekre. Egy átfogó termék, mint az APC adatközpont-felügyeleti termékcsomagja láthatóvá, megjósolhatóvá és folyamatosan értékelhetővé teszi a nagy sürüségü adatközpont helyi vagy távoli üzemeltetéséhez fontos tényezőket” − tette hozzá Bailey.
 
Az InfraStruXure Central berendezések három árkategóriában érhetők el, amelyek mindegyike növekvő skálázhatóságot biztosít. Az összes berendezés tartalmazza a Change Manager és a Capacity Manager modulokat, amelyeket a felhasználók licenckulcsok megvásárlásával aktiválhatnak.