Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-10-20

Multi-touch képes noteszgépek várhatóak jövÅ?re, melyek kényelmesebbé és hatékonyabbá tehetik a programok és funkciók kezelésétâ?¦

 
A multi-touch vagyis gesztusokat és több ujjas funkciókat is értelmezni tudó noteszgépek egy ideig csak az Apple termékpalettáján voltak elérhetőek, azonban a Synaptics folyamatos fejlesztései és több driver (Synaptics 10.2.4-től felfelé) fejlesztés után immár egyre több gép ruházható fel mutli-touch képességekkel.
 
A HP is egyre komolyabban figyeli multi-touch technológiákat és az vége felé több multi-touch képes notebook-ot is piacra kíván dobni. Ez a Windows 7 mely alapkiépítésben támogatni fogja tovább fokozza a figyelmet és egyre nagyobb hangsúly terelődik a multi-touch képességekre.
 
Az érintőképernyős tábla
PC
-k egyelőre igen szük piaci réteget képviselnek és jelnleg egyetlen érintést képesek kezelni egyszerre, melynek okai elsősorban költségek és a korlátozott
software
képességek terén keresendő. A Windows 7-el azonban javulhat a helyzet, mivel az új operációs rendszer immár beépített muli-touch támogatással fog rendelkezni.
 
Habár a HP mellett az Asus is készül több multi-touch képes notebook piacra dobásával, elemzők szerint 2009-ben még csak az első sorozatok kerülhetnek piacra és komolyabb elterjedés csak az utána következő években várható.