Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sci-Fi - 2008-10-17

Az LG bejelentette legújabb LCD tévéjének nemzetközi piacra történÅ? bevezetését. Az LG80-at kifejezetten otthoni mozizásra tervezték, 3.1-es hangrendszerrel és jó képminÅ?séggelâ?¦

Az LG bejelentette legújabb
LCD
tévéjének nemzetközi piacra történő bevezetését. Az LG80-at kifejezetten otthoni mozizásra tervezték, 3.1-es hangrendszerrel és jó képminőséggel…  

Az LG80 az LG60 és LG70 mellett az LG Scarlet sorozatának tagja, amelynek precízen hangolt hangszórói bekapcsoláskor automatikusan kisiklanak a készülék oldalából. Ez izgalmasabbá teszi az LG és javítja a hang minőségét. Az LG mérnökei egy 3.1 csatornás virtuális surround hangrendszert építettek az LG80-ba, így külső hangsugárzók nélkül is magával ragadó élményt nyújt.
 
„Ügyfeleink körében végzett felméréseink alapján fejlesztettük ki az LG80-at. Az eredmények szerint ügyfeleink olyan tévét szeretnének, amely a kiváló képminőségnél többet nyújt. Olyan tévére vágynak, amelynek a hangzása is páratlan.”[%ITALIC%] – mondta Simon Kang az LG Digital Display Company vezetője. [%ITALIC%]„Reményeink szerint a tévé kiváló fogadtatásban részesül majd a fiatalok körében, akik barátaikkal otthon néznek filmeket, sportközvetítéseket, vagy videojátékkal játszanak. Mindazok a szolgáltatások megtalálhatók benne, amiket azok a felhasználók kértek, akik a régebbi katódsugárcsöves (hagyományos) vagy projektoros készülékeiket laposképernyős tévékre cserélnék.”
  [%IMAGE=7613%]
Bár már régóta a sztereó az elfogadott szabvány, az LG 50 watt teljesítményü készüléke egy lépéssel a 20 wattos, átlagos tévék előtt jár. A tévé hátoldalán található mélysugárzó pedig kiemeli a mély hangokat, így telítettebb zenei hangzást nyújt, miközben az akció részesévé teszi a nézőket az izgalmas sportközvetítések és filmek alatt. A Scarlet LG80-nak része az LG Clear Voice technológia is, amely az 5.1 csatornás surround hangzáshoz optimalizált filmek esetén jelentkező problémákat küszöböli ki, amikor a háttérzajok mellett nehezen érthető az emberi hang. A Clear Voice szolgáltatás a hangegyensúly módosításával kiemeli az emberi hangot, és csökkenti a háttérzajt.
 
A Scarlet LG80 hangszórói bekapcsoláskor kisiklanak a készülék két oldalából, és felfedik varázslatos bíbor árnyalatukat. A mosolygó LG embléma, a csatornaváltó és hangerőszabályzó gombok a bordó keretben és a tévé kikapcsolásakor elrejtőző hangszórók mind hozzájárulnak a tévé elegáns megjelenéséhez, és bármely nappali szívesen látott díszévé teszik azt.
 
A Scarlet LG80
1080p
felbontásával éles képeket biztosít a nézőknek. A 30 000:1 kontrasztarány világosabb fehéreket, sötétebb feketéket és összességében élénkebb színeket eredményez.
 
A készülék
USB
2.0 csatlakozója révén egyszerü
MP3
fájlokat lejátszani, memóriakártya-olvasót csatlakoztatni a tévéhez, vagy
JPEG
fájlokból álló diabemutatót rögtönözni a képernyőn, illetve digitális videofájlokat nézni, ami egyedülállóan az LG szolgáltatása. Két
HDMI
1.3
port
teszi lehetővé a
DVD
lejátszók, kábeltelevíziós vevőkészülékek és játékkonzolok digitális képet és hangot nyújtó csatlakoztatását.
 
Az LG80 Észak-Amerika és Európa kivételével valamennyi piacon októbertől kapható.