Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-10-15

Az Apple bemutatta a teljesen újratervezett MacBook modellekhez kiválóan illeszkedÅ?, új, 24 colos Apple Cinema Display szélesvásznú monitort...

 
 
A
LED
háttérvilágítású kijelző beépített iSight webkamerát, valamint hangszórót és mikrofont is tartalmaz kecses, vékony, alumínium és üveg burkolatba zárva. A kifejezetten az új MacBook modellekhez tervezett képernyő MagSafe tápegységet és három
USB
2.0 kaput tartalmaz, valamint az új Mini
DisplayPort
illesztőt, melynek segítségével a mobil számítógép csatlakoztatása rendkívül egyszerü.
 
„Az új LED Cinema Display a legmodernebb képernyő, amit valaha gyártottunk”[%ITALIC%] – mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termék-marketingért felelős alelnöke. [%ITALIC%]„Formája tökéletesen illik az új, alumínium MacBook modellekhez, beépített kamerát, hangszórót és mikrofont tartalmaz, de USB 2.0 kapukat és integrált MagSafe tápegységet is.”
 
 
Az 1.920 x 1.200 képpont felbontású, fényes, 24 colos, szélesvásznú képernyő LED megvilágítást kapott, így azonnal tökéletes kontrasztot biztosít, ugyanakkor rendkívül energiatakarékos. A képernyő tartalmaz három USB 2.0 kaput is, saját tápellátással, így a kiegészítők akkor is csatlakoztatva maradhatnak, ha a mobil számítógépet el kell vinni. A kecses, új képernyő saját, beépített MagSafe tápegységet is tartalmaz, így a MacBook saját tápegységére nincs feltétlenül szükség.
 
Az új LED Cinema Display egyben a „legzöldebb” képernyő is, melyet az Apple valaha gyártott, mert kielégíti az
EPEAT
Gold minősítés követelményeit. Borítása jól újrahasznosítható alumíniumból készül és energiatakarékos LED megvilágítása nem tartalmaz higanyt, üveg előlapja pedig arzént. Kielégíti az EPA Energy Star 4.0 rendkívül szigorú előírásait, nem tartalmaz brómozott gyulladásgátló anyagokat, valamint belső kábelezése és alkatrészei PVC-t sem.