Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2008-10-13

A Symantec bejelentette, hogy megállapodott a MessageLabs vezetÅ? internetes üzenetbiztonsági és webbiztonsági szolgáltatási vállalat felvásárlásáról.

 
Symantec hozzávetőleg 695 millió dollárt fizet a MessageLabsért. A vételárat a Symantec 310 millió angol
font
és 154 millió amerikai dollár formájában fizeti meg. A pontos összeg az árfolyam alakulásától függ.
 
A MessageLabs bevétele a 2008. július 31-éig tartó 2008-as pénzügyi évben hozzávetőleg 145 millió dollár volt, ami több mint húsz százalékos növekedést jelent az előző pénzügyi évhez képest. A szokásos üzleti előírások mellett az adásvétel feltétele az is, hogy az illetékes hatóságok jóváhagyják a szerződést. Ezért az ügylet lezárulása 2008 végére várható.
 
A MessageLabs felvásárlásával a Symantec vezető pozícióba kerül a gyorsan növekvő, szolgáltatásként nyújtott
szoftver
(Software-as-a-Service – SaaS) szegmensben, és megerősíti vezető helyét az üzenetvédelmi piacon. A MessageLabs a kisvállalkozásoktól a Fortune 500-ig terjedő palettán található több mint 19 000 ügyfelénél levő nyolcmillió végfelhasználójával az egész világon a netes üzenetbiztonság első számú cége. A Symantec tőkét kovácsol abból, hogy meglevő mentési, tárolási és netes távelérési SaaS kínálatát a MessageLabs ügyfelei számára értékesítése. Lehetőség nyílik így magasabb kategóriájú termékekre cseréléséből. Az adatvesztés megakadályozásában, a megfelelőség biztosításában, a végpontok biztonságában és az archiválásban a Symantec eljárásait használó, eljövendő SaaS-kínálatot a MessageLabs SaaS értékesítési, müködtetési és segítségnyújtási szaktudása fogja erősíteni.
 
„A MessageLabsszel bővülnek a szolgáltatásként nyújtott szoftverszegmens-befektetéseink, és vevőinknek eddig példa nélkül álló lehetőséget biztosíthatunk arra, hogy egyetlen szállítótól juthassanak üzenetvédelmi megoldásokhoz”[%ITALIC%] – hangsúlyozta John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója. [%ITALIC%]„A MessageLabs és a Symantec hálózatvédelmi csapatának egyesítésével a számításifelhő-alapú infrastruktúra szolgáltatások egyik legerősebb termékválasztéka lesz a Symantecé. Ez jó alapot ad a további növekedéshez.”
 
A MessageLabs SaaS-piacon szerzett nagy tapasztalatát a Symantec gazdag technológiaválasztékával egyesítve a Symantec széleskörü netes szolgáltatásválasztékot kínálhat az információ védelméhez és kezeléséhez. A szakma két vezető cégét egyesítve a Symantec jelentősen erősíti az üzenetvédelmi piacon betöltött vezető szerepét. A Symantec emellett az üzenetvédelmi piac legnagyobb kínálatát képes nyújtani szoftverek, berendezések és szolgáltatások terén.
 
„A Symantec és a MessageLabs egyaránt hisz a számítási felhő jellegü szolgáltatások hasznában, és abban, ahogy ezek védelmet nyújtanak a veszélyek ellen az ügyfeleknek, és betartatják a szabályokat ” – tette hozzá Adrian Chamberlain, a MessageLabs vezérigazgatója. „A MessageLabs szolgáltatásaival biztosak lehetnek a felhasználók, hogy csak védett és megfelelő információ érkezik a szervezethez, illetve hagyja el azt. A Symanteckel együtt meg tudjuk határozni a jövő netes szolgáltatásainak trendjét.”
A felvásárlással megmarad Symantec SaaS platformon alapuló Symantec Protection Network lendülete. A MessageLabs és a Symantec Protection Network összekapcsolása előnyös az ügyfeleknek, hiszen egyetlen egyszerüen használható portálon keresztül nagyobb SaaS-kínálathoz férhetnek hozzá, és a világ több pontján, az eddiginél nagyobb partneri hálózaton át vásárolhatnak. A MessageLabs vevői ezután a MessageLabs bevett SaaS piacra viteli modelljén keresztül hozzáférhetnek a Symantec Protection Network kínálatához is. A Symantec jól bevált kis- és középvállalati, valamint nagyvállalati kereskedelmi csatorna programja kibővül a MessageLabs kínálatának teljes elérésével.
 
A MessageLabs jól bevezetett, netes üzenet- és webbiztonsági szolgáltatásegyüttese a Symantec Protection Network platformon már elérhetőket (Online Backup, Online Storage for Backup Exec és Online Remote Access) egészíti ki. A MessageLabs 14 adatközpontja és az SaaS értékesítés, müködtetés és segítségnyújtás terén szerzett jelentős tapasztalata a meglevő Symantec Protection Network szolgáltatások későbbi nemzetközi kiterjesztését is lehetővé teszi.