Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-10-09

A Faxolo.hu internetes fax szolgáltatás, kényelmes, egyszerü és akár közvetlenül Word-bÅ?l is elérhetÅ? fax szolgáltatást biztosítâ?¦


Hiába az e-mail, az online hitelesítési eljárások és más biztonsági megoldások ithhon a fax valahogy nem szorul a háttérbe. Számos alkalommal szükség lehet elküldeni egy-egy faxot, ám külön készüléket nem érné meg vásárolni, néhány eseti jellegü, vagy rendszertelen faxoláshoz.

A Faxolo.hu erre és még sok hasonló helyzetre kínál egy napjaink technikai színvonalának megfelelő megoldást. Az oldalon elérhető egy teljes értékü fax szolgáltatás, melyhez saját vezetékes szám is tartozik, valamint ezen keresztül hétköznapi fax készülékre küldhetünk közvetlenül a számítógépről üzenetet, a hagyományos telefonhálózaton keresztül. Az rendszer belső kezelőfelülete hasonlít egy
e-mail
fiókhoz, csak itt nem elektronikus leveleket hanem faxokat küldhetünk fogadhatunk.

Fax küldésekor kiválaszthatjuk, hogy melyik fax számunkról (már ha több is van) szeretnénk küldeni az üzenetet, valamint be kell írnunk a címzett fax számát, magát a faxot pedig mint file-t tudjuk feltölteni ami
TIFF
vagy
PDF
formátumú lehet. A TIFF állományoknál fontos, hogy lehetőleg CCITT Fax 4-es tömörítésü legyen a
TIF
állomány, mivel a hagyományos ZIP, JPEG, LZW és egyéb tömörítéseket illetve speciális formátumokat egyelőre nem képes fogadni a rendszer. A PDF állományoknál is fontos figyelnünk a verziószámra, a rendszer megbízhatóan az 1.6-os PDF verziót támogatja.

A Faxolo.hu rendszere igen intelligens és az elküldés befejeztével, az online faxfiókban megtekinthetjük a küldés részleteit, illetve egy PDF igazolást is láthatunk. Beérkező fax esetén pedig a rendszer képes egy általunk választott e-mail fiókra PDF -ben továbbítani a faxot.

[%IMAGE=7500%] Faxolás közvetlenül kedvenc porgramjainkból

A Faxolo.hu várhatóan a jövő héttől egy Windows XP és Vista operációs rendszerek alatt müködő virtuális nyomtató rutint is elérhetővé tesz, melynek segítségével úgy küldhetünk akár közvetlenül Word, Excel vagy bármilyen alkalmazásból faxot, mintha csak egy oldalt szeretnénk kinyomtatni.

A használatához mindössze a nyomtatásnál az Onfax Printert kell kiválasztanunk. Ezután a nyomtatás ikonra kattintva a faxrutin átalakítja a megfelelő formára, amit el szeretnénk küldeni majd néhány pillanat múlva megjelenik egy kis ablak amibe már csak a címzett fax számát kell beütnünk és készen is vagyunk.

[%IMAGB=7501%] Árak, fax csomagok

A Faxolo.hu egy előfizetéses szolgáltatás, és különféle csomagok közül választhatunk attól függően, hogy mennyi faxot tervezünk küldeni havonta. A legkisebb csomag mindössze havi 950 forintba kerül és 30 fax fogadását és 10 küldését teszi lehetővé. A legdrágább csomag is mindössze 5000 forintba kerül havonta és ez már 100 fogadást és 200 küldést biztosít számunkra.

Link: [%A=http://www.faxolo.hu/%]http://www.faxolo.hu/[%A%]