Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-10-08

A Logitech négy különbözÅ? terméke is elnyerte a Japan Industrial Design Promotion Organization által kiírt Good Design Awards 2008 megmérettetés díjait...

 
„A
Good Design Awards
a világ egyik legrangosabb kitüntetése, és megtisztelve érezzük magunkat, hogy idén is díjazottjaik között lehetünk”[%ITALIC%] – mondta Junien Labrousse, a Logitech termékek ügyvezető igazgatóhelyettese. [%ITALIC%]„A Logitech által elért eddigi eredmények is bizonyítják, hogy számunkra különösen fontos termékeink formatervezése. Célunk, hogy olyan eszközöket adjunk vásárlóink kezébe, amikkel a lehető legjobban elmerülhetnek abban, amit épp csinálni akarnak.”
Az itt felsorolt Logitech termékek mind G-jelzést (G Mark) kaptak, ami a
Good Design Awards
2008 díjazottjainak szimbóluma.
 
[%IMAGE=7466%] Logitech V550 Nano vezeték nélküli lézer-egér laptop gépekhez
 
Sokan szeretnek inkább egeret használni a laptopok beépített érintőlapja helyett, de az egeret gyakran nem viszik magukkal, ha a géppel egyik szobából a másikba mennek. A Logitech ezen akart változtatni a V550 Nano vezeték nélküli lézer-optikai egér bemutatásával. A könnyen feltehető és levehető „Clip-and-Go” dokkoló segítségével a V550 Nano egeret a laptop géphez rögzíthetjük, így eggyel több szabad kezünk marad, amikor a géppel költözni kell. A V550 ezen kívül 18 hónapos elem élettartammal és a gépben felejthető rendkívül kisméretü vevőegységgel igyekszik még felhasználói kedvében járni. Azoknak, akik gyakran dolgoznak nagy forgalmú vezeték nélküli környezetekben, a Logitech fejlett 2,4 GHz-es vezeték nélküli adatátviteli megoldása kínál késedelemtől és adatvesztéstől mentes, megbízható kapcsolatot.
 
[%IMAGE=7464%] Logitech MX1100 vezeték nélküli lézer-egér
 
A Logitech MX1100 vezeték nélküli lézer-egér az emberi kézfej természetes ívét követi. Az elegáns vonalvezetésü, egész tenyeret kitöltő forma különlegesen jó alátámasztást és maximális kényelmet biztosít. Az MX1100 egéren nyolc programozható nyomógomb segít pillanatok alatt megtalálni weboldalainkat, fájljainkat és alkalmazásainkat. A tartozék szoftvert telepítve a rejtett hüvelykujj-gombbal villámgyorsan válogathatunk az alkalmazások között, és a nagyító-kicsinyítő funkciók is egyetlen gombnyomásra vannak. A lézeres letapogatás érzékenysége akár 1600 DPI felbontásig ízlés és felhasználási mód szerint beállítható. Az MX1100 egér is a Logitech kifinomult 2,4 GHz-es vezeték nélküli adatátvitelét használja.
 
[%IMAGE=7463%] Logitech Illuminated Keyboard kivilágított billentyüzet
 
A Logitech Illuminated Keyboard billentyüzettel még teljes sötétségben is könnyü gépelni. A Logitech parányi lencsékből álló fényterelőket, többrétegü festést és lézeres gravírozást kombinálva egészítette ki a már létező háttérvilágítási technológiát, így egy fényesebb, élesebb és könnyebben olvasható megoldáshoz jutott. Akár e-mailt gépelünk, akár barátainkkal csevegünk a neten, a szabályozható háttérvilágítás mindig pont annyi fényt ad, amennyire szükségünk van. Az áttetsző keretbe ültetett szupervékony (tetőtől talpig csak 9,3 milliméteres) billentyüzet elegáns kiegészítője bármilyen asztalfelületnek.
 
[%IMAGE=7465%] Logitech Pure-Fi Express Plus iPod/iPhone gömbkarakterisztikájú hangszóró
 
Az iPod/iPhone dokkolós hangszórók között elsőként a Logitech Pure-Fi Express Plus kínál omnidirekcionális hangzást. Az újszerü müszaki megoldás, ami korábban csak a drága házimozi rendszerekben volt megtalálható, a tér minden irányába egyenletesen osztja el a hanghullámokat. Aki szereti dokkolón tartani iPod vagy iPhone lejátszóját, és töltés közben zenét hallgatni róla, az most gazdag, jól kivehető és minimális torzítású hangzást élvezhet a szoba minden sarkából.