Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
business_guru - 2008-10-07

A Mozilla elnöke John Lilly egy a Linux Insider-nek adott interjú során elmondta, hogy néhány héten belül az elsÅ? alfa verziói elkészülnek az új Mobil Firefox-nakâ?¦

 
A mobiltelefonokra nem sok böngésző közül választhatunk, platformtól illetve mobil operációs rendszertől függően jó ha van egy alternatíva, ez azonban változhat, melynek egyértelmü nyertesei csak, mi a felhasználók lehetünk. Az egyik legszélesebb körben elterjedt alternatív böngésző az Opera Mobile, azonban nemsokára újabb versenyzővel találkozhatunk.
 
A Mozilla első embere egy interjú kapcsán elmondta, hogy néhány héten belül elkészülhet az első alfa verziója a mobiltelefonokra készített Firefox-nak. Az interjúban megemlítésre került, hogy a mai mobil böngészők  nem feltétlenül nyújtanak jó felhasználói élményt, és még ha könnyü is kezelni őket akkor erősen hiányosak, mint például a Safari is.
 
Az interjúban szó esett arról is, hogy vajon a Google új sokat vitatott Chrome böngészője konkurenciát jelent e a Firefox-nak, ami már csak azért is érdekes, mert a Google számtalan licenc díjat fizet a Mozilla-nak és bizonyos komponensek közösek a két böngészőben.
 
Mindenesetre izgatottan várjuk, milyen lesz a Firefox mobiltelefonon.