Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-10-06

A cég 10. születésnapja alkalmából életre hívott egy projektet, hogy a világ lehetÅ? legtöbb emberén segítsen, mert a jó ötletek bárhonnan, bármikor érkezhetnek...

Az elmúlt tíz év során többször tapasztalta a Google, hogy a jó ötletek bárhonnan, bármikor érkezhetnek. Ezért a cég 10. születésnapja alkalmából életre hívta a 10[%SUP%]100[%SUP%] projektet, amelynek célja, hogy a világ lehető legtöbb emberén segítsen.
A Google arra kéri az internetezőket, hogy küldjék el legjobb ötleteiket, amelyek az emberiség életszínvonalát javíthatják. Az öt legjobb ötlet megvalósítására 10 millió dollárt szán a cég. A világmegváltó gondolatok lehetnek grandiózusak vagy szerényebbek, technológiaiak vagy csak simán zseniálisak, de mindenképpen átütőnek és hatásosnak kell lenniük. A Google által leszelektált 100 legjobb ötletből a felhasználók választják ki azt a 20-at, amely végül egy szakértő zsüri elé fog kerülni. Ezek közül maximum 5 kezdeményezés között fog megoszlani a 10 millió dollár.

A Google szeretné bebizonyítani, hogy a legnagyszerübb ötletek bárhonnan érkezhetnek. A Google Chrome gondolata például akkor pattant ki a mérnökök fejéből, amikor rájöttek, hogy egy olyan böngészőre lenne szükségük, amelyet napjaink webes alkalmazásait figyelembe véve terveztek, a Google News létrehozását pedig a 2001. szeptember 11-i események indították el, amikor egy programozó rádöbbent, hogy képtelen a világ minden szegletéből összegyüjteni az ezzel foglalkozó híreket.

A cég tisztában van vele, hogy számos kiváló ötlet vár támogatásra és megvalósításra. Milyen ötleteket számítanak igazán jónak? Például a [%A=http://www.hipporoller.org/%]The Hippo Water Roller[%A%], amely rengeteg embert kímél meg attól, hogy 19 literes vízhordó edényt cipeljen a fején, vagy a [%A=http://www.firstmilesolutions.com/%]First Mile Solutions[%A%], amely fejlődő országok izolált közösségeit köti össze az
internet
segítségével. A Google szívesen támogatna egy olyan projektet, amely hasonlóan nagy hatással lenne a világ lakosságára.

A Google tíz éves lett. Milyen más módon ünnepelhetné meg jobban a születésnapját, mint hogy képessé tesz másokat arra, hogy segítsenek az embereken? Az nyer, aki a legtöbbet segít!