Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-10-01

A Symantec bemutatta Európában, a Közel-Keleten és Afrikában a Norton Internet Security 2009-et és a Norton AntiVirus 2009-et, melyek gyorsabbak és hatékonyabbak, mint a korábbi verziókâ?¦

 
A 2009-es
szoftverek
elődjeiknél független szakértők szerint gyorsabbak, hatékonyabbak és nagyobb teljesítményüek. A Norton
Internet
Security kevesebb mint egy perc alatt telepíthető és alig 7
MB
memóriát foglal. A kereső moduloktól a kezelőfelületig a Norton biztonsági szoftverek jószerével minden részét érinti a több mint háromszáz hasznos változtatás.[%TAB%]
 
A PassMark Software független laboratórium kapott megbízást arra, hogy meghatározza a Symantec és a fő védelmi szoftvergyártók teljesítményre vonatkozó legfontosabb mérőszámokat. A mérések szerint az új Internet Security mindössze 52 másodperc alatt telepíthető, ami a mi gyakorlati próbánkon is igaznak bizonyult. A korábbi Norton biztonsági csomagok egyik általános velejárója a nagy gép és teljesítményigény volt, ami az új terméknél szintén kevesebb, a gyári mérések szerint 7 MB memóriafoglalással kell számolnunk. Ez az érték a laptopon, melyen ez a cikk is íródik 9.7 MB volt, ami kicsit eltér a PassMark adatoktól, de még így is rendkívül kedvező.
 
[%IMAGB=7367%] „A Norton ma bizonyítottan gyorsabb és erősebb, mint valaha[%ITALIC%]” – mondta Rowan Trollope, a Symantec fogyasztói üzletágát vezető alelnöke. [%ITALIC%]„A termék könnyedén fut a rendszeren, egy percnél hamarabb telepíthető, és olyan, a szakmában elsőként megjelent funkciókat tartalmaz, mint az átvizsgálandó fájlok számát nagymértékben lecsökkentő Norton Insight.”
 
Az
AV
-Test védelmi szoftvereket vizsgáló, független cég is publikálta a 2009-es védelmi csomagok kártékony programok elleni védelméről szóló jelentését. Az AV-Test a Norton Internet Security 2009 bétaváltozatát 33 más, ismert programcsomag és víruskereső mellett vizsgálta. A jelentés fő megállapításai szerint a Norton Internet Security 2009 bétája a lista élére került, mert, a kártékony szoftverek 98 százalékát észleli, valamint a kémszoftverek 95 százalékát észleli és ezek mellett nagyon kevés téves riasztással kell számolnunk.
 
A Norton 2009 a napi problémák megoldása terén az egyik legjobb fogyasztói élményt biztosítja. A néma üzemmód önmüködően felfüggeszti a figyelmeztetéseket és a frissítéseket, hogy ne szakítsa meg, és ne lassítsa le a játékokat, a filmnézést vagy a bemutatókat. Az okos ütemező akkor végezteti el a vizsgálatokat, a frissítéseket és más tevékenységet, amikor a
PC
üresjáratban van. A folyamatokat ezredmásodpercek alatt a háttérbe helyezi, ha a felhasználó használni kezdi a gépet Új kezelőfelület egyszerüsíti a felhasználók dolgát, ahol a fontos funkciók egyetlen kattintással érhetők el, a gyakorlott felhasználók pedig könnyedén elvégezhetik az egyedi beállításokat. A „pehelysúlyú” kezelőfelület fejlett teljesítménymérője bármikor részletes adatokat ad a processzorhasználatról és a memóriafoglalásról.  
 
 
A közösségi információk felhasználásával müködő Insight eljárással jelentősen csökkenthető a víruskeresés során átvizsgálandó fájlok száma anélkül, hogy ez a biztonság rovására menne. Az eljárás lényege, hogy a több millió Norton biztonsági csomagot használó felhasználók gépén futott azonos méretü, típusú verziószámú, egyszóval mindenben egyező programok nem kerülnek átvizsgálásra, ha azokat már egy másik felhasználó gépén korábban ellenőrizte a program. Ez az úgynevezett fehér lista nagyban lecsökkenti a teljes rendszerellenőrzés és gyorskeresések idejét is.
 [%IMAGB=7368%]
A Norton 2009 része a Norton Protection System, amely több szinten, egymással összehangoltan müködő, a veszélyeket már hatásuk kifejtése előtt megállító eljárásokból áll. Ebben a rendszerben mind a Firefox, mind az IE böngésző védelmét szolgáló megoldások is benne vannak, amelyek megóvnak, minket a webes támadásoktól, ezen felül továbbfejlesztett behatolásgátló rendszer (IPS) modul a multimédiás támadások ellen. SONAR magas fokú védelem az ismeretlen veszélyek elleni, valós idejü védelemhez, mely az alkalmazások „viselkedése”, müködésük közbeni folyamataik alapján igyekszik bemérni a kártékony elemeket. De a Protection System része az AntiBot és egy súlyos fertőzés esetén hasznos rendszerhelyreállító eszköz is.
 
Ár és elérhetőség
 
A Norton Internet Security 2009 és a Norton AntiVirus 2009 már megvásárolható Magyarországon a kiskereskedelemben és a Symantec netes boltjában, a [%A=http://www.symantecstore.com/%]www.symantecstore.com[%A%] címen, valamint számos értékesítési helyen és az interneten.
 
A Norton Internet Security 2009 várhatü fogyasztói ára (három
PC
-re szóló licenccel) 11 100 Ft + ÁFA. Ez egy éves szolgáltatás-előfizetést tartalmaz a termék használatához és a Symantec védelmi frissítésekhez. A Norton AntiVirus 2009 várható fogyasztói ára 8 300 Ft + ÁFA. Ez egy éves szolgáltatás-előfizetést tartalmaz a termék használatához és a Symantec védelmi frissítésekhez. A Norton Internet Security és a Norton AntiVirus érvényes termék-előfizetéssel rendelkező felhasználói az előfizetési szolgáltatáson keresztül jogosultak a legújabb termékfrissítésre. További információt a Norton frissítőközpontban, a www.norton.com/update címen található.