Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2008-09-30

A Synaptics bejelentette, hogy új meghajtó programja révén az érintÅ?padjaik immár ujjmozdulatok értelmezésére is képesekâ?¦

 
A gesztusok vagyis ujjmozdulatok értelmezése sokáig csak az egyes Apple gépek sajátja volt, azonban már az új 10
colos
Eee
PC
-kben is találkozhattunk ugyanilyen funkcióval és a Synaptics új meghajtó programja révén, a két ujjas nagyítás és más gesztusok is beköltözhetnek majd minden számítógépre, mivel a vég állítása szerint az új meghajtó program lehetővé teszi a régebbi érintőpadokon is az új funkciók használatát.
 
Az elektronikában járatosak már régóta sejthették, hogy bizonyos gesztusok megvalósításához, egyszerüen csak módosítani kell a jelenlegi meghajtó alkalmazást, a kérdés csak az volt, hogy vajon eddig  miért nem történt meg.
 
A mostani újítások lehetővé teszik a görgetést olyan módon, hogy egyszerü köröket rajzolunk az érintőpadra egy ujjunkkal. Az óra járásának megfelelő irányban leírt körök lefelé, fordítva pedig felfelé görgethetünk.
 
A másik funkció pedig két ujjunk együttes használata esetén lehetővé teszi az előre hátra lapozást dokumentumokban, ha ezt az adott alkalmazás is támogatja. Ezek az új funkciók a korábban bejelentett nagyítási, kicsinyítése funkciókkal együtt müködnek és mivel a rendszer meghajtó alkalmazáson keresztül valósulnak meg, majd minden Windows alkalmazásban használhatóak lesznek.