Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2008-09-26

A Canon a nyugat-európai digitális fényképezési piac folyamatos növekedésének kiaknázása érdekében a Photokina 2008 kiállításon mutatta be digitális nyomtatási megoldásaitâ?¦

 
 A nyugat-európai digitális fényképezési piac 2005-ben 14 milliárd digitális fényképet készített, és ez a szám 2010-re várhatóan 29 milliárdra növekszik. A bevételek ugyanezen időszak alatt az IDC elemzői szerint 8,3 milliárd dollárról több mint 23,7 milliárd dollárra növekedhetnek. A legújabb Canon imagePROGRAF nagyformátumú nyomtatók és a Canon imagePRESS digitális nyomdagépek segítségével a fogyasztók jelentősen profitálhatnak a növekvő piac új bevételi lehetőségeiből.
 
A Canon kiállította a nemzetközileg elismert fotómüvész, Ralf Bauer fényképeit, amelyeket a legújabb Canon képalkotó berendezésekkel nyomtattak ki a készülékek képességeinek és sokoldalúságának bemutatásaként.
 
 „A hivatásos fényképészeti stúdióknak nem elég a sikerhez csupán fényképeket készíteni: folyamatosan új és növekvő bevételi forrásokat kell keresniük. A fényképekben rejlő lehetőségek kiaknázása érdekében a vállalkozásoknak kimeneti megoldások egész tárházát – például fotóalbumok és poszterek készítését – tanácsos kínálniuk ügyfeleiknek. Amennyiben fényképészek összekapcsolják szakmájukkal a nyomtatást, ez az üzleti lehetőség a jövőben jelentős bevételt hozhat számukra. A Canon az új eszközök fejlesztése érdekében együttmüködik a fényképészekkel is”– mondta Anne Sharp, a Canon Europe nagyformátumú nyomtatókért felelős marketingigazgatója.
 
Nyomtatási technológiák a Canon standján:
 
- Canon imagePROGRAF iPF6000S – a Canon elsőször mutatta be 24 hüvelykes, A1 méretü nyomtatásra képes, nyolc színt használó nagyformátumú nyomtatóját. A készüléket poszter- és feliratkészítésre tervezték, amelyet
EFI
Express és a Poster Artist 2008
szoftverek
segítségével szemléltetett a vállalat.
 
-     [%TAB%]Canon imagePROGRAF iPF6200 – a Canon először mutatta be 24 hüvelykes A1 méretü nyomtatásra képes, 12 színt használó nagyformátumú nyomtatóját. A készülék képességeit az „Art on Demand” érintőképernyős rendszer segítségével demonstrálták.
-     [%TAB%]Canon imagePROGRAF iPF8100 – a 44 hüvelykes, 12 színü pigmentfestéket használó nagyformátumú készüléket fényképészeti és szépmüvészeti munkákra tervezték, bemutatásához pedig a PosterJet szoftvert használta a Canon. A Buyers’ Lab Inc (BLI) jelentése szerint a nyomtató piaci versenytársainál 30 százalékkal kevesebb tintát fogyaszt.
-     [%TAB%]Canon imagePROGRAF iPF5100 – a 12 színü pigmentfestéket használó LFP készüléket próbanyomatok készítésére, valamint fényképészeti és szépmüvészeti munkákra tervezték.A bemutató során a készülék a fotóstúdióval közvetlen összeköttetésben nyomtatta ki a Ralf Bauer által a helyszínen készített fényképeket.
-     [%TAB%]Canon imagePRESS C1+ – az iparág első átlátszó tonerrel felszerelt, közepes kapacitású színes digitális nyomdagépe a MediaAlbum fényképalbum-készítő szoftvert használta a kiállítás alatt. A minőség javítása érdekében az ötödik új egység segítségével a nyomatok egyes területein matt toner alkalmazható, így a fényképészek és a grafikus müvészetekkel foglalkozók különleges nyomatokat készíthetnek.
 
 
  „A Canon imagePROGRAF sorozat az új és innovatív eszközöknek és megoldásoknak köszönhetően az elmúlt években 5 százalékról 13 százalékra növelte részesedését a 24-60 hüvelyk méret[%ITALIC%][%ITALIC%]ü[%ITALIC%][%ITALIC%] nyomtatási szegmensben. A fogyasztók szerteágazó igényeinek kielégítése érdekében egyesítjük a gyorsaságot és a min[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%]séget” – mondta Anne Sharp.
 
„A Canon a fényképészeti piacot is megcélozza nagyformátumú és poszter méret[%ITALIC%][%ITALIC%]ü[%ITALIC%][%ITALIC%] nyomatokat készít[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%] eszközeivel, így új távlatokat nyit a fényképészek számára. Nagy lehet[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%]ségeket látunk ezen a területen, hiszen a fényképészek tisztában vannak vele milyen üzleti el[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%]nyöket és növekv[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%] bevételeket jelent a készülékek használata. Örömmel mutatjuk be az új eszközöket a Photokina 2008 kiállításon” – tette hozzá Sharp.