Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2008-09-25

Néhány napja megjelent az elsÅ? Google Android operációs rendszerrel szerelt telefon, mely nagy érdeklÅ?dést keltett és nemcsak az Amerikai vásárlók körében…


Az első Google Android operációs rendszert használó telefon megjelenése lázba hozta a tengeren túli piacot, azonban nemcsak a vásárlók érdeklődnek a Googly nyílt forráskódú platformja iránt. Dick Komiyama a Sony Ericsson elnöke azt nyilatkozta, hogy vizsgálják az Android mobil operációs rendszert, de egyelőre még nem tartanak ott, hogy alkalmazzák is valamelyik készülékükben.

Azzal együtt, hogy semmi biztosat nem tudni, arról lesz e valaha Sony Ericsson készülék Android rendszerrel, a cég kutatói részlege érdeklődik a Google rendszere iránt, mely egyesek szerint a cég válasza az iPhone-ra. Mindenesetre az Android nyílt rendszer, ami arra ösztönzi a külső fejlesztőket, hogy írjanak hozzá alkalmazásokat, fejlesszék az alapfunkciókat, ami önmagában nagyon komoly lehetőségeket hordoz.

Ne feledjük azonban, hogy a Sony Ericsson tagja a
Symbian
alapítványnak, mely a fejlesztők számára szabad hozzáférést biztosít a rendszereihez, és a közelmúltig a Sony Ericsson még a
Windows Mobile
felé sem igazán nyitott.

Korai még bármilyen messze menő következtetést levonni, az azonban szinte biztosra vehető, nem a T-Mobile G1 lesz az egyetlen Android telefon a piacon, azonban a G1 fogadtatása és sikerei alapvetően befolyásolhatják az Google kezdeményezés sorsát.