Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2008-09-12

A Panasonic két új, objektívet mutatott be melyek már az új Mikro négyharmad szabványnak megfelelÅ? fizikai kialakítással rendelkeznek és tökéletesen illeszkednek a cég DMC-G1 típusú gépéhezâ?¦

 
Mindkét objektív kompatibilis a szintén Mikro négyharmados rendszerü DMC-G1 típusú Panasonic Lumix fényképezőgéppel, aminek folytán képes kihasználni a
kontraszt
AF
rendszer által nyújtott előnyöket.
 
Mindkét objektíven belül 7 lamella gondoskodik róla, hogy a
blende
kör formát adjon mikor nagyra nyitott
rekesz
alkalmazásával készül a fotó, és így finoman lágyítsa a fókuszon kívül eső területeket. A nagyfokú teherbírásra tervezett fém bajonettel rendelkező objektív lencsetagjai többszörös tükröződésmentesítő védőbevonatot kaptak, mely minimálisra csökkenti a túl erős beeső fény által okozott reflexiót és szellemképképződést.
 
 
Új Mikro 4/3-os rendszerü standard zoomobjektív
 
A Panasonic az új Mikro 4/3-os szabvány szerinti standard zoomobjektívet jelentett be, mely számos fényképezési helyzetben kiválóan alkalmazható a portréfotóktól a tájképek készítéséig. Az új LUMIX G VARIO 14-45mm/F3.5-5.6 ASPH./MEGA O.I.S. objektív 14-45 mm-es gyújtótávolságot kínál (35 mm-es filmes egyenérték: 28-90 mm), mégis ultra-kompakt méretet ölt, és megdöbbentően könnyü. Ez részben az aszférikus lencsetag alkalmazásának köszönhető, ami egyúttal ahhoz is hozzájárul, hogy az objektív nagyszerü optikai teljesítményt nyújtson, még 28 mm-es nagylátószögü állásban is minimálisra csökkentve a torzítást.
 
Az új LUMIX G VARIO 14-45mm/F3.5-5.6 ASPH./MEGA O.I.S. objektív rendelkezik a Panasonic MEGA O.I.S. optikai képstabilizátorával is, ami egy speciális korrekciós lencsetag megfelelő irányú és mértékü mozgatásával kiegyenlíti a kézremegés hatását. Ennek eredményeként tiszta, éles képek készíthetők számos olyan helyzetben, ahol a kéz természetes remegése miatti bemozdulás veszélye fokozottan fennáll, így például gyengén megvilágított környezetben történő fényképezéskor.
 
Új Mikro 4/3-os rendszerü tele zoomobjektív
 
A Panasonic az új Mikro 4/3-os szabvány szerinti tele zoomobjektívet jelentett be. Az új LUMIX G VARIO 45-200mm/F4.0-5.6/MEGA O.I.S. objektív 45-200 mm-ig terjedő gyújtótávolságot nyújt (35 mm–es filmes egyenérték: 90-400 mm), miközben a 3
ED
lencsetag alkalmazásának köszönhetően a teljes zoomtartományban gondoskodik a színelfolyás minimalizálásáról, valamint a kontraszt és a színtelítettség fokozásáról.
Az új LUMIX G VARIO 45-200mm/F4.0-5.6/MEGA O.I.S. tartalmazza a Panasonic hatékony MEGA O.I.S. optikai képstabilizációs rendszerét is, ami egy speciális korrekciós lencsetag megfelelő irányú és mértékü mozgatásával kiegyenlíti a kézremegés hatását. Ez jelentős mértékben megkönnyíti az éles felvételek készítését tele állásban, vagy épp gyenge fényviszonyok mellett, így számos szituációban nincs szükség állvány használatára.