Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2008-09-11

Az APC by Schneider Electric, bejelentette az APC TradeOff Tools, az adatközpontok koncepcionális kialakítását és tervezését segítÅ? ingyenes web alapú alkalmazását...

 
Az
APC
TradeOff Tools lehetővé teszi a különböző szituációk modellezését a virtualizáció, a hatékonyság, az energiaellátás, a befektetési költségek és az egyéb fontos tervezési paraméterek meghatározásához. Ezáltal a nagyobb adatközpontok tervezési döntései kisebb, könnyebben kezelhető döntések sorozatára bonhatók le. Az eszköz használatával a modellezés során elvégezhető az adatközpont átfogó tervének ellenőrzése is.
 
“Egyre több eszköz áll az adatközpontokat üzemeltetők rendelkezésére, hogy csökkentsék az IT rendszer üzemeltetési költségeit: szerver- és adatközponti konszolidáció, virtualizáció, blade szerverek, stb. Az ügyfeleknek az új technológiák alkalmazása során és természetesen egyéb területeken is (pl. adatközponti infrastruktúra) döntéseket kell hozniuk, amelyekhez igen gyakran nem rendelkeznek elegendő információval"[%ITALIC%] – mondta Szarka Attila, az APC by Schneider Electric rendszermérnöke. [%ITALIC%]"Egy beruházással kapcsolatos döntéshozatal előkészítésekor vagy átfogó számítást kell elvégezni arról, hogy az egyes változások milyen megtérüléssel járnak, vagy pedig rendelkezni kell egy olyan modellező eszközzel, amely nemcsak elvégzi ezeket a számításokat, de egy-egy paraméter változtatásával összehasonlító elemzésekre is gyors lehetőséget nyújt. (Egy ilyen modell alkalmazása egy pénzügyi vezető meggyőzésében is hathatós támogatást nyújthat.) Az APC TradeOff Tools eszközeinek megjelenésével sok, napjainkban aktuális, adatközponttal kapcsolatos döntés előkészítését lehet leegyszerüsíteni. A megoldással a felelős vezetők számára olyan eszköz érhető el, amely a náluk felmerülő problémákra, kérdésekre adhat gyors választ, ezzel elősegítve a koncepció kialakítását" – tette hozzá Szarka Attila.
 
Az APC TradeOff Tools eszközöket az APC adatközpontokkal foglalkozó tudományos központja (Data Center Science Center – DCSC) tervezi. A DCSC mérnökökből és elemzőkből álló csapata az adatközponttal kapcsolatos területeket kutatja és segíti a tervezést, valamint az olyan oktatási eszközök fejlesztését, amelyekkel az adatközpontokkal foglalkozó szakemberek könnyebben kezelhetik adatközpontjukat.
 
Jelenleg hét webes eszköz érhető el az APC honlapján, a [%A=http://tools.apc.com/%]http://tools.apc.com[%A%] címen