Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2008-09-10

Egy online esemény keretében mutatta be a Nokia az Ovi.com új PIM szinkronizáló funkciót, valamint a nemrégiben elindított Nokia Ovi Suite for PC-t és a Files on Ovi távoli elérési szolgáltatást…


Az Ovi új elemei abban segítenek, hogy a felhasználók egy egyszerü és egyesített felületen keresztül, többféleképpen rendezhessék személyes információikat és médiafájljaikat.

„A bemutató célja az volt, hogy megmutassuk az embereknek, hogyan tudnak egyszerüen biztonsági mentéseket készíteni, tartalmakat szinkronizálni és megosztani az Ovi szolgáltatások használatával a számítógépükön, az interneten és mobilkészülékeiken[%ITALIC%] – mondta el Jussi Nevanlinna, a Nokia szolgáltatások és
szoftver
üzletágának termék- és portfólió-menedzsmentért felelős alelnöke. –[%ITALIC%]Az Ovi ezen és további elemeinek bevezetéséhez és integrálásához alkalmazott Lépésről-lépésre haladó megközelítésünk lehetővé teszi számunkra, hogy az emberektől kapott visszajelzésekből tanuljunk, és azoknak megfelelően tudjunk igazítani szolgáltatásainkon, annak érdekében, hogy folyamatosan javíthassunk a felhasználói élményeket. Tisztában vagyunk azzal, hogy a szolgáltatások esetében az, hogy valami újat dobunk piacra, nem a fejlesztés vége, hanem még csak a kezdete.”


Az Ovi.com legfrissebb verziója, melynek publikus béta verziója már elérhető, ingyenes funkciót kínál naptárjának, névjegyeinek, jegyzeteinek és feladatainak szinkronizálására a Nokia mobilkészülék és a [%A=http://www.ovi.com/%]www.ovi.com[%A%] oldal között. Ezzel a funkcióval az Ovi.com felhasználói online támogatást hozhatnak létre fontos információiknak, melyeket bármikor elérhetnek és szerkeszthetnek, amikor az internethez csatlakoznak. A Nokiánál úgy gondolja, hogy ez tökéletesebbé teszi a vásárlók mobilélményét azzal, hogy megvédi a személyes információikat abban az esetben, ha elveszne vagy ellopnák készüléküket.

A Nokia Ovi Suite for
PC
alkalmazással egyszerüen másolhat fájlokat és információt Nokia mobilkészülékéről számítógépére, biztonsági mentéseket készíthet a Nokia készülékén található tartalmakról és egyszerüen áthúzhat fotókat és videókat a Share on Oviara, a Nokia idén elindított médiamegosztó szolgáltatására.

A Files on Ovi lehetővé teszi, hogy a felhasználó távolról elérje az internethez csatlakozott személyi számítógépén található fájljait bármely böngészésre alkalmas mobiltelefonról vagy számítógépről. Tárolhatja is fájljait online az Anytime Files személyes tárhelyén, hogy mindig hozzáférhetőek legyenek azok. Ez a szolgáltatás a 2007 decemberében az Avvenu felvásárlásával szerzett szoftveren és szakértelmen alapul.