Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
MaxRay - 2008-09-05

Az LG az idei IFA során több érdekességgel is elÅ?rukkolt, melyek közt egy feltünt egy falra akasztható DVD lejátszó is..


A piacon egyre több
Blu-Ray
lejátszó jelenik meg, szinte minden gyártó mühelyéből és rendszerint egy új
DVD
lejátszó nem kelt nagy feltünést, ám az LG új alkotása már a puszta külsejével is kitünik az amúgy jórészt unalmas külsejü lejátszók közül.

Az IFA 2008 kiállításon az LG bemutatott egy egyedi külsővel és szokatlan fizikai kialakítással rendelkező lejátszót, melyet akár falra is akaszthatunk. A DVS450H típusjelzésü eszköz hatalmas fényes fekete lapjának közepén egy kor alakú kivágást találunk, mely alatt található az optikai lemez. Ezzel a megoldással a mérnökök egyszerüen suttba dobták a hagyományos lemez tálcákat és egyéb mechanikai megoldásokat. Az elegáns eszköz természetesen asztalra fektetve is használhat, ám igazán a falra akasztva nyújt lenyügöző látványt (főleg a cég néhány éve bemutatott, AN110 –es falra akasztható kivetítője mellett).

[%IMAGE=6985%] A DVD lejátszó öt érintőgombbal rendelkezik és a nagy fekete burkolat alatt egy
LCD
kijelző is megbújik. A készülék a hagyományos DVD és
CD
optikai lemezformátumok mellett
DivX
és
XviD
videókkal is elboldogul, valamint rendelkezik
HDMI
csatlakozóval is.

A DVS450H lejátszó európai megjelenése október környékén várható, megközelítőleg 40 ezer forint körüli összegért. Sajnos a hazai megjelenésről nincsenek információink.