Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2008-09-05

Hírügynökségi jelentések szerint a Sony visszahívni kényszerül több igen népszerü notebook családját, melyek túlmelegedhetnek, kigyulladhatnak és esetenként sérülést is okozhatnakâ?¦

 
A Sony ismét túlmelegedési problémákkal küzd, ezúttal azonban nem az akkumulátorok hanem tervezési és/vagy gyártási hanyagság az ok. Összesen mintegy 438 000 VAIO laptop lehet kitéve a legújabb túlmelegedési problémák világszerte. Amerikában 15 hivatalos jelentés érkezett be túlhevülő Sony notebook –okról és világszerte több mint 200, melyek közül több esetben könnyebb sérüléseket is szenvedett a tulajdonos.
 
A hiba a VGN-TZ100, VGN-TZ200, VGN-TZ300 és VGN-TZ2000 sorozatokba tartozó noteszgépeket érinti. A túlmelegedés oka rosszul elhelyezett vezeték a képernyő keretében a zsanér környékén és/vagy elmozdult csavar a zsanéron belül, melyek rövidzárlatot és ezáltal túlmelegedést okozhatnak. Az említett sorozatokat Nyugat-Európában is forgalmazták 2007 júniusa óta és bizonyos, hogy kis számban ugyan, de notebook kereskedőkön keresztül hazánkban is adtak el a kérdéses modellekből.
 
A Sony-nak az utóbbi években nem az első nagytömegü mobil számítógépeket érintő visszahívása, gondoljunk csak a 2006 –os nagy akkumulátor visszahívásokra. A mostani visszahívás hírére az amerikai piacon 2.4 százalékot estek a cég részvényei.
 
Akinek esetleg az érintett sorozatok valamelyikébe tartozó gépe lenne, keresse fel a [%A=http://esupport.sony.com/US/perl/news-item.pl?template_id=1&news_id=272%]http://esupport.sony.com/US/perl/news-item.pl?template_id=1&news_id=272[%A%] weboldalt és az ott található szövegben szereplő hivatkozásra kattintva ellenőrizheti, hogy gépe érintett e a mostani visszahívásban.