Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2008-09-05

A lehetÅ?ség, hogy a Samsung megveheti a SanDisk â??et nagyon is valós, és ezzel a lépéssel egy csapásra átrajzolná a Flash memória piac erÅ?viszonyaitâ?¦

 
A Reuters jelentése szerint a Samsung lehet, hogy bekebelezi az ismert
Flash
memória gyártót céget, a SanDisket, melynek értékét jelenleg 3.2 milliárd dollárra becsülik. Egy ilyen üzleti tranzakció teljesen átrajzolhatja a
Flash
memória piac képét és tovább növelni a Samsung részesedését egy olyan időszakban amikor az árak folyamatosan lefelé mozognak. Ezen felül a Samsung licenc költségeit is jelentősen csökkentené, mivel a tranzakcióval a Samsung rátehetné a kézét a SanDisk által birtokolt szabadalmakra és egyedi technológiákra is. „Többféle lehetőséget is vizsgálunk a SanDisk –el kapcsolatban, de még semmi sincs eldöntve” – nyilatkozta James Chung a Samsung szóvivője a Reuters kérdésre.
 
Az akvizíció nemcsak a teljes
Flash
memória piaci erőviszonyokat rajzolná át, hanem komoly károkat okozna a Toshiba –nak, aki mint tudjuk szorosan együttmüködik a SanDisk –el. A SanDsik részéről csak annyi hangzott el, hogy: „Folyamatos tárgyalások folynak több céggel is köztük a Samsung –al a különféle üzleti lehetőségekkel kapcsolatban” .
 
Hogy mindez hova vezet és vajon a Samsung tényleg a vásárlást fontolgatja e, korai lenne megmondani. Az viszont biztos hogy évi több száz millió dollárt fizet a SanDisk –nek a különféle licencekért és erre a legjobb megoldás a SanDisk megvétele.
 
Kíváncsian várjuk a fejleményeket…