Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-09-03

Az ízlésünknek és elvárásainknak leginkább megfelelÅ? billentyüzet kiválasztásában segít a Logitech három új terméke, melyek közt a laptopokhoz tervezett mellett háttér-világításos modell is található

 
Az Illuminated Keyboard beépített háttérvilágítással, a PerfectStroke billentyürendszerrel és a Logitech eddigi legvékonyabb formatervével dicsekedhet. A Logitech diNovo hordozható gépekhez készült billentyüzetet azoknak a laptop tulajdonosoknak ajánlják, akik egeret használnak, és emellett szívesen látnának egy kényelmesebb billentyüzetet is. A Logitech Cordless Desktop S520 vezeték nélküli billentyüzet-egér összeállítás több különböző számítógép konfigurációhoz is tökéletes kiegészítő.
 
„A stílus – és különösen az egyéni ízlésvilágba illő stílus megválasztásának lehetősége – egyre gyakoribb szempont a vásárlások során” – mondta Denis Pavillard, a Logitech billentyüzet részlegének marketing-alelnöke. „Három most bemutatott billentyüzetünk ennek a trendnek a jegyében született, és különböző, fárasztó munkakörülményekhez kínálnak megoldásokat, mint például a gyér megvilágítás vagy egy kényelmetlen laptop.”
 
A Logitech Illuminated Keyboard
 
A Logitech kivilágított billentyüzetével még teljes sötétségben is könnyü gépelni. A manapság használatos háttér-világítási megoldásokat továbbfejlesztve a Logitech parányi lencsékből álló fényterelőket, többrétegü festést és lézeres gravírozást használt, amitől a megvilágítás fényesebb, a kontúrok élesebbek, a betük jobban olvashatóak. Akár egy e-mailt kell legépelni a sötét szobában, vagy egy ismerőssel üzeneteket váltani a félhomályban, a szabályozható háttérvilágítás mindig épp elegendő fényt biztosít a tevékenységhez.
Az átlátszó borítású, szuper-vékony (tetőtől talpig mindössze 9,3 milliméteres) Illuminated Keyboard sikkes kiegészítő bármilyen asztalfelületen. A forma és a tartalom tökéletes harmóniáját nyújtó billentyüzeten teljes kiosztású (számológép-gombokat is tartalmazó) billentyüzet, puha tenyértámasz, komplett funkciógomb-sor, multimédia gombok és hangerőszabályzó is helyet kapott.
 
A PerfectStroke billentyürendszer
 
A Logitech megvilágított billentyüzete és a diNovo laptop billentyüzet is a Logitech PerfectStroke billentyürendszert használja, ami kényelmes, gördülékeny és csendes gépelést biztosít. A PerfectStroke billentyük lenyomásukkor a hagyományos laptop billentyüzeteknél nagyobb utat tesznek meg: 3,2 millimétert a szokásos 2,2 milliméterhez képest. Ennek köszönhetően az egyes billentyük aktiválásához szükséges ujjmozdulat kényelmesebbé válik. A mikro-ollós szerkezet egyenletesen osztja el a nyomóerőt a gombok felületén, így egy billentyü leütése még akkor is ugyanolyan érzés, ha éppen csak az élét találjuk el.
 
[%IMAGE=6896%] A Logitech diNovo billentyüzet laptop gépekhez
 
Bár a hordozható számítógépek egyre népszerübbek, tulajdonosaiknak gyakran kényelmükből vagy eszköztárukból kell feláldozniuk a kis méret és a szállíthatóság kedvéért. A Logitech számos olyan kiegészítőt tervezett már laptop gépekhez – például egereket vagy az Alto™ sorozatú laptop állványokat – amik kihangsúlyozzák az apró számítógépek előnyeit, és javítanak hiányosságaikon. Az első, kifejezetten laptop
PC
felhasználásra kialakított Logitech billentyüzet, a diNovo a PerfectStroke billentyük kényelme mellett számológép-gombokkal teljes kiosztást is kínál. A diNovo laptop billentyüzetet a Logitech® Alto™ Connect vagy Logitech® Alto™ Express állványokkal együtt használva hordozható számítógépünket játékhoz és munkára is tökéletesen alkalmas munkaállomássá alakíthatjuk, és az állvány még a laptop hőkibocsátásától is megvédi testünket.
A Logitech jellegzetes diNovo billentyüzeteinek formatervét követő, lenyügözően vékony (tetőtől talpig mindössze 22,1 milliméteres) diNovo laptop billentyüzet fényes fekete borítása és polírozott alumínium tenyértámasza bármilyen laptop gép mellett jól mutat.
Mivel hordozható gépeinket gyakran használjuk rádiójelekkel terhelt környezetben, a Logitech fejlett 2,4
GHz
-es vezeték nélküli adatátviteli rendszere az interferenciák csökkentése által gondoskodik róla, hogy a készülék használatát késések vagy kihagyások ne zavarják. Az energiagazdálkodási rendszer és a vezeték nélküli átvitel fejlesztésével a Logitech mérnökeinek sikerült elérniük, hogy a billentyüzet egy elemcserével akár 3 éven át müködőképes maradjon.
 
A Logitech Cordless Desktop S520 billentyüzet-egér kombináció
 
Hívogató matt-fekete és szürke színeivel, lekerekített sarkaival és enyhén ívelt tenyértámaszával, a teljes kiosztású billentyüzet egyenes vonalaival, a kortárs formatervü és kompakt S520 billentyüzet jó kiegészítő több különböző számítógép-konfigurációhoz is. A nagy teljesítményü, vezeték nélküli lézer-egér a hagyományos optikai egerekhez képest kiemelkedő pontosságot és folyamatos mozgáskövetést biztosít.
 
Az új Logitech billentyüzet-egér kombináció hosszú elem-élettartammal büszkélkedhet: az egér akár nyolc hónapig, a billentyüzet pedig akár 15 hónapig müködik egy elemkészlettel. A gyorsgombokkal egyetlen érintésre előhívható a Word, az Excel vagy a webböngésző. További négy programozható funkcióbillentyü, multimédia vezérlő és hangerőszabályzó gombok gondoskodnak róla, hogy a fényképek és zenék kezelése a lehető legegyszerübb legyen.
 
 
A Logitech Illuminated Keyboard megjelenése az Egyesült Államokban és Európában is októberre várható. Ára várhatóan 79,99 euró lesz. A diNovo Keyboard for Notebooks októbertől lesz kapható világszerte, 89,99 eurós áron. A Cordless Desktop S520 előreláthatólag szeptemberben jelenik majd meg világszerte 59,99 eurós áron.