Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Olorin - 2008-09-03

A szike mellett talán a sztetoszkóp az orvosok legrégebben használt eszköze, már több mint kétezer éve szinte változatlan formában használjákâ?¦

 
Az előbbit néhol már felváltja a lézerkés, de a sztetoszkóp továbbfejlesztése főként kozmetikai változtatásokat jelentett. Legalábbis eddig.
 
A sztetoszkóp hagyományos kialakításának egyik legnagyobb gyengéje, hogy közvetlen fizikai kontaktus alakul ki az eszköz közvetítésével az orvos, és a fertőzést, illetve különböző szennyeződéseket hordozó páciens között. Ez a direkt kapcsolat megnöveli ugyan a diagnózis pontosságát, de egyes esetekben feleslegesen növeli az orvosokra leselkedő kockázatokat.
 
 
A FreedomScope egy
bluetooth
kapcsolaton keresztül kapcsolja össze a pácienst az orvossal, így tökéletes megoldás lehet olyan helyzetekben, amikor a direkt kontaktuk életveszélyes lehet az orvosra. A biológiai, kémiai vagy radioaktív szennyeződések nem kerülhetnek át, és a fejhallgató rész akár a védőöltözet sisakjába is beépíthető. A 2001-től fejlesztett eszköz a tömeggyártásig csak idén érkezett el.
 
Link: [%A=http://www.freedomscope.com/%]http://www.freedomscope.com/[%A%]