Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sci-Fi - 2008-09-02

Az új PT-AE3000 dinamikus nézÅ?i élményt biztosít az otthonokban kristálytiszta és éles mozgóképekkel a nagyképernyÅ?s megtekintésre optimalizált technológiák révén...

 
A Panasonic bemutatta legújabb
LCD
házimozi projektorát (PT-AE3000)
1080p
natív felbontással.  Az első osztályú házimozi élmény nyújtására tervezett AE3000 a Panasonic díjnyertes otthoni projektor termékcsaládjának új zászlóshajója, amely az AX200 és az AE2000 modelleket egészíti ki a csúcskategóriában. A PT-AE3000 erőteljes, 1080p felbontású képeket produkál 1,600
lumen
fényerővel és 60,000:1 kontrasztaránnyal, és a nagyképernyős megjelenítésre optimalizált új Frame Creation technológia alkalmazásával a gyorsan mozgó jeleneteket is élesen és nagy részletgazdagsággal adja vissza.  A különböző széles képernyős moziformátumok, például a 21:9 vagy a 16:9 egyszerü beállítása és a képernyő legjobb kihasználtsága érdekében a projektor rendelkezik a Lens Memory funkcióval is, amely képes megjegyezni és helyreállítani a zoom/fókusz pozíciókat a különböző képarányok rugalmas átállítása érdekében.
 
“A PT-AE3000 AE sorozatú projektoraink nyolcadik generációja. A képminőség terén tapasztalható fejlődéssel minden évben a “valódi moziélmény” megvalósítására törekszünk. Ennek a célnak az eléréséhez mérnökeink számos innovatív technológiát dolgoztak ki, miközben Hollywood szín- és képalkotási szakértőivel dolgoztak szoros együttmüködésben a projektorok tökéletesítése érdekében. Büszkén jelenthetem ki, hogy új PT-AE3000 modellünkkel nagyon közel járunk célunk megvalósításához”[%ITALIC%] – jelentette ki Hartmut Kulessa, a Panasonic Marketing Europe Házimozi projektor részlegének termékmenedzsere. [%ITALIC%]“Az utóbbi években az AE sorozat használata jelentősen megemelkedett magának a mozifilm előállításnak a területén, így projektorunk valódi kapocs lett a professzionális és a felhasználói világ között. A Full
HD
felbontású tartalmak egyre növekvő kínálatával a PT-AE3000 LCD projektor lehetővé teszi, hogy a felhasználók otthonaikban a filmek készítőinek szándékai szerinti élményben részesüljenek.”

 
Az új, továbbfejlesztett Detail Clarity Processor 2 gondoskodik a nagy részletgazdagságú információk, például a mozifilmek filmszemcséinek hüséges visszaadásáról. A képek sima, nem nagy változatosságú, alacsony frekvenciájú részekből és sok részletet tartalmazó magas frekvenciájú részekből épülnek fel. Ha egyforma élesítést alkalmazunk a teljes képen, az eredmény a háromdimenziós hatás csorbulása és nemkívánatos részletek megjelenése lesz. A Detail Clarity Processor 2 segítségével a digitális jelfeldolgozó egység képes kivonni az információkat az alacsony, közepes, magas, sőt a szupermagas frekvenciájú részletekből is, hogy az élesség különböző szintjeinek alkalmazásával természetesebb, élethübb képeket jeleníthessen meg a rendszer.
 
Először is a projektor Split Adjust módja révén a felhasználó a képernyőt két részre oszthatja, majd az egyik felén végrehajtja a képmódosításokat, és a változatlanul maradó másikat összehasonlítási alapnak használhatja. Azután a PT-AE3000 hullámforma-monitorja – amellyel főleg professzionális video- és filmberendezéseknél találkozhatunk – méri az adott video-jelforrásból érkező fényerőt. Ez a funkció ezen kívül automatikusan ellenőrzi, hogy a forráseszköz teljes dinamikus tartományban adja-e le a jeleket, és gyorsan elvégzi a beállításokat, hogy a házimozi rendszer beállításaihoz optimalizálja. A felhasználók egyszerüen megtekinthetik az egység színbeállításain végrehajtott módosításokat grafikus megjelenítésben. 
 
Sok mozifilmes tartalom olyan képarányt alkalmaz, ami még a projektor 16:9 formátumánál is szélesebb, hogy a képméret (2:35:1) a filmszínházak vásznához igazodjon. A projektorok felhasználói közül ma már egyre többen rendelkeznek 2.35:1 arányú széles vászonnal, hogy reprodukálni tudják a mozik egyedülálló élményét. Azonban nem mindig volt egyszerü eltérő képarányú tartalmakat megjeleníteni a 2.35:1 arányú vásznon. Ha a felhasználó teljes mértékben ki akarta használni a filmvászon területét a különböző képarányú tartalmakkal, kiegészítő anamorf lencsét kellett alkalmaznia, vagy manuálisan kellett minden alkalommal beállítania a zoomot és a fókuszt. Az új Lens Memory funkcióval a projektor lehetővé teszi, hogy a felhasználó három különböző zoom/fókusz beállítást mentsen el, és ezeket a pozíciókat egy gombnyomásra előhívhassa. A 2.35:1 képarányú vásznat használók most még kényelmesebben élvezhetik házimozi berendezésüket.
 
A kezdeti beállítás és üzembe helyezés is csak pillanatok müve a PT-AE3000 projektorral, mivel a 2,0x zoom révén a képernyőtől számított akár 3,6 méteres távolságból – vagy maximálisan 7 méterről – lehet 307 cm-es képátlójú képet megjeleníteni. A projektor objektívmozgatási képessége révén teljes, 100%-os függőleges beállítás és 40%-os vízszintes beállítás lehetséges, így a felhasználók elegánsan a mennyezet közelébe is helyezhetik a projektort, vagy kényelmesen felszerelhetik a falra erősített tartóra. Az objektív központi elhelyezése és a karbantartási funkciók, például a cserélhető oldalsó szürő és felső lámpa révén rendkívül egyszerü a készüléket a mennyezetre szerelni. 
 
A projektor ezen kívül számtalan csatlakozási lehetőséget is kínál, hiszen három
HDMI
1.3 bemenettel és két
komponens
bemenettel rendelkezik. A három HDMI 1.3 bemenet mindegyike Deep Color és x.v.Color  kompatíbilis.  A Deep Color támogatja az akár 12 bites (több mint 68,7 milliárd színes) színmélységet a színárnyalatok közötti folyamatos átmenetek és a színek közötti finom árnyalatok érdekében, míg az x.v.Color kompatibilitás a természetes, életszerü képek pontos megjelenítését biztosítja. 
 
A Panasonic PT-AE3000 LCD házimozi projektor októbertől lesz kapható a hivatalos házimozi projektor kereskedőknél.