Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Olorin - 2008-09-02

Bakelit lemezjátszó USB kimenettel. ElsÅ?re talán furán hangzik, de hasznos eszköz lehet a régi lemezek digitális konverziója soránâ?¦

 
 
Még ma is sokan vannak, akik számára akkor igazi a zene, ha azt a régi bakelitlemezekről szólaltatjuk meg. Az ilyen lemezekhez azonban ma már egyre nehezebb lejátszót találni, így azok is gondban vannak, akik családi lemezgyüjteményeiket szeretnék digitális formában, például valamilyen veszteségmentesen tömörítő formába ( FLAC,
APE
) vagy a gyenge hangminőséget biztosító
MP3
fájlokban archiválni.
 
Az egyik megoldás a Crosley Keepsake
USB
LP-Ripping Turntable lehet. Ezt egy szabványos USB kábellel lehet hozzákapcsolni a
PC
-hez, és a hozzá kifejlesztett szoftverrel a régi felvételeinket áttölthetjük az akár hordozható zenelejátszó számára hasznosítható formára. Sajnos azt nem tudni, hogy milyen mintavételezéssel és milyen minőségben érkeznek zenéink az USB vezetéken.
 
Az Angliában és az Egyesült Államokban kapható eszköz maga egy klasszikus kinézetü, bőröndszerü fadobozban kapott helyet, amelyet krómozott fogantyú és sarokvédők díszítenek. Az egész pakk ára egy hajszállal 150 dollár (75 font) alatt van.
 
Az eszközzel több lemeztípus felvételeit is átjászhatjuk. A másodpercenkénti 33 1/3 mellett a 45 és 78-as fordulatszámú lemezeket is képes kezelni.
 
Link: [%A=http://www.crosleyradio.com/prods/cr249.html%]http://www.crosleyradio.com/prods/cr249.html[%A%]