Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sci-Fi - 2008-08-30

Az idei IFA kiállításon egyebek mellett a Samsung új 8-as és 9-es szériába tartozó tévéi is bemutatkoztak, melyek közül a 9-es széria már LED háttér világítású és képjavító áramkörökkel is rendelkezik

 
A 8-as sorozat Full
HD
LCD
TV-i

 
A 8-as sorozatú tévék (40, 46 és 52 colos) is az új Crystal Design koncepcióban készültek, amelyet a fogyasztók igen pozitívan fogadtak a 2008-as évben. Az új készülékek azonban 50%-kal vékonyabbak a képernyő vastagsága 44.5 mm. Egy újszerü és egyedi bordó berakással a készülékek müvészi keretet kaptak, amely a minimalizmus, az elegancia és a szakértelem vonásait kelti életre.
 
A Samsung az új tévéinek előállításakor kiemelt hangsúlyt fektet a környezetvédelemre. A Crystal Design tévék kávájának gyártása során egy új, úgynevezett dupla befecskendezős öntési módszert alkalmaznak, amely a keret előállítását, valamint a festés fázisát egy lépésben végzi el. Az eredmény így nem csupán egy kifinomult csillogó anyag, hanem egy környezetet kímélő eljárás lett.
 
A 8-as sorozatú készülékek az integráció új világába vezetnek. Tervezésükkor a cél az volt, hogy a készülék tökéletesen alkalmazkodjon a 21. század emberének életstílusához. Ezek az új készülékek messze túlmutatnak azon, amit eddig egy TV-től elvárhattunk.
 
A készülékek 4 új média szolgáltatása a következő: InfoLive,
WISELINK
Pro,
DLNA
és a beépített tartalom. Az innovatív InfoLive állandó kapcsolatot biztosít kijelölt
RSS
csatornákkal, így folyamatosan olvashatóak hírek az időjárásról, tőzsdéről és a fontosabb történésekről az aktuális csatorna tetején vagy alján futó sávban.
 
A WISELINK Pro lehetővé teszi, hogy
USB
2.0 porton keresztül gyorsan és kifogástalanul tallózhassanak és nézhessenek különféle tartalmakat a felhasználók, legyenek azok akár képek (JPG), videók (MPEG) vagy zenék (MP3).
 
Az új tévéket a Samsung
DLNA
támogatással látta el, így egy speciális
szoftver
PC
-re történő telepítését követően, egyszerre élvezhető a letöltött vagy streamelt tartalom akár otthonunk több TV készülékén is.
 
Végül készülékekbe épített
Flash
memóriának köszönhetően az előre telepített tartalmak a családi szórakozási lehetőségek széles választékát kínálják a receptektől, a képgalérián keresztül a játékokig.
 
A 8-as sorozatú készülékek jó képminőséget nyújtanak, amelyet a vásárlók joggal el is várnak a márkától. A Samsung
Full HD
100
Hz
Motion Plus technológiája minimalizálja a gyors képmozgás során fellépő utánhúzást, míg az Ultra Clear Panel tovább fokozza a tökéletes képminőséget az igazi fekete színárnyalatokkal, valamint a készülék nagy
kontraszt
arányával.
 
Az új, leegyszerüsített kezelési felület sokkal könnyebb használatot tesz lehetővé, főleg ha esetleg a külső meghajtókon lévő memória tartalmakban keresgélünk. Az új kerek navigációs gomb még könnyebbé teszi a gyors mozgást, így a Smart Content Manager-en keresztül bármely csatorna egyszerüen, könnyen és gyorsan elérhető. A nyolcas sorozatú tévék egy kavics alakú másodlagos távirányítóval is rendelkeznek, amely stílusos kialakítása révén dekorációként is mutatós tárgy a szobában.
 
Egy extra
HDMI
csatlakozóval is kiegészült a tévé (1 oldalt, 3 hátul), amellyel külső HD eszközökhöz – mint például játék konzolokhoz, házi mozi rendszerekhez és Blu-ray lejátszókhoz –  történő adatvesztés mentes csatlakozás lett még egyszerübb.
[%IMAGB=6823%] A 9-es sorozat –
LED
világítással

 

Ez a legújabb sorozat egyesíti magában a Samsung saját fejlesztésü felső kategóriás Smart LED háttérvilágítás rendszerének előnyeit a design, a képalkotás és a média megoldások legújabb fejlesztéseivel.
 
Technológiai szempontból a Smart LED világítás a lelke a 9-es sorozatnak, melynek köszönhetően kimagasló kontrasztarány mellett az igazán fekete szín jelenik meg a képernyőn. Ez az intelligens rendszer melyet „local dimming-nak” hívnak a bejövő jeleknek megfelelően képernyő adott részein, ki- vagy bekapcsolja a LED háttérvilágítást. Így amellett, hogy a LED világítás fokozza a készülék képi megjelenítését, energiatakarékos is.
 
A Samsung által szabadalmaztatott Ultra Clear Panel technológia egy extra réteg a képernyőn, amely megszünteti a képernyő tükröződését és ezáltal csodálatosan tiszta, színekben gazdag képi megjelenítést nyújt.
 
A 9-es sorozatú tévékben (46
colos
és 55 colos) a Samsung Digital Natural Image Engine technológiájának továbbfejlesztett verziója, a
DNIe
Pro található. 
 
A készülék távirányítóját s áttervezték. A gombokat bekapcsolható háttérvilágítással látták el, illetve a készülékhez tartozik egy másodlagos, kavics formájú távirányító is, mely csak a leggyakrabban használt funkciókat látja el: a hangerő szabályzást és a csatornaváltást.