Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sci-Fi - 2008-08-29

Bemutatásra kerülnek a következÅ? generációs technológiák, köztük a világ legnagyobb, 384 cm-es plazmakijelzÅ?je, és még sok érdekesség lesz a Panasonic standon...

 
A Panasonic bejelentette, hogy a Berlinben augusztus 29. és szeptember 3. között megrendezésre kerülő IFA 2008 Fogyasztói Elektronika Kiállításon bemutatja legújabb digitális audiovizuális termékeit és technológiáit. Ahogy a nagyfelbontású (HD) televíziók és más audiovizuális eszközök közötti összekapcsolhatóság továbbfejlődik, új funkciók és életmódot javító kényelmi megoldások egész sorát lehet megvalósítani, melyekkel a vizuális szórakoztatás élménye valósághübb mint valaha. A Panasonic ezeket a termékeket és technológiákat az 5.2 a/b csarnokban található pavilonjában fogja a közönség elé tárni.
 
Az Élet nagyfelbontásban mottóval a Panasonic legfrissebb, legmodernebb termékeit készül bemutatni, amelyek a legújabb nagyfelbontású (HD) technológiákat alkalmazzák. Annak érdekében, hogy a látogatók elé tárhassák a nagyfelbontású eszközök összekapcsolhatóságának előnyeit, a Panasonic multimédiás eszközökkel felszerelt pavilonját úgy alkották meg, hogy ideális környezetet teremtsen a jelen és a jövő hálózatépítő technológiáinak bemutatására.
 
Vállalati színpad: A Panasonic
HD
világa

 
A Panasonic büszkén mutatja be az Élet nagyfelbontásban következő generációs koncepcióját a LiveLab lenyügöző előadásában – hat New York-i előadómüvész táncol modern hip-hop zenei aláfestésre három 460 cm-es képátlójú képernyő előtt. A táncosok, akiket eredetileg a Panasonic hozott össze, a VIERA plazmatelevíziókkal összekapcsolható, egyre nagyobb számú termékre hívják majd fel a figyelmet. A látogatók a Panasonic jövőről alkotott vízióját is megismerhetik, amely azon az elképzelésen alapul, hogy plazmatelevíziói állnak majd az otthoni szórakoztatás középpontjában. Ezen kívül az előadás azt is képi formába önti, hogyan járul hozzá a Panasonic a környezetbarát termékek új világához, amelyekkel nagyobb energiahatékonyság valósítható meg. Naponta hét előadás lesz reggel 10:30-tól kezdődően.
 
A legújabb digitális fényképezőgépek és HD kamkorder fejlesztések
 
A Panasonic bemutatja LUMIX digitális fényképezőgép családjának legfrissebb tagjait, köztük a Lumix LX3-ast, az új kompakt fényképezőgépet, amely a kreatív fényképezés érdekében teljesen manuális müködtetést is lehetővé tesz. Az új készülék ezenkívül F2,0-2,8 nagy fényerejü, 24-60 mm gyújtótávolságú Leica DC Vario-Summicron objektívvel és új, nagy érzékenységü, multiformátumú
CCD
-vel rendelkezik.
 
A Panasonic kiállított termékei között szerepel még az SD100 és a HS100, két új HD kamkorder
3MOS
érzékelőrendszerrel. Mindkét modell képes
SD
kártyára rögzíteni, és a HS100 ezenkívül egy 60
GB
-os merevlemezzel is rendelkezik. A kamkordereket a világon elsőként iA (Intelligens automata) funkcióval is felszerelték, melynek segítségével a felhasználók egyszerüen készíthetnek gyönyörü felvételeket. Az új manuális beállítógyürünek és a keresőnek köszönhetően ezek a kamkorderek ideálisak a haladó felhasználók számára.
 
Azok a látogatók, akik szeretnék kipróbálni ezeket az új funkciókat, korlátozott számban kibérelhetnek digitális fényképezőgépeket és videokamerákat a kiállításon.
 
A Blu-ray felvevő megérkezik Európába
 
Az otthoni
AV
területén bemutatásra kerülnek a legújabb Blu-ray termékek, köztük az Európában újdonságnak számító Blu-ray felvevő (még csak Franciaországban kapható), valamint a legfrissebb Panasonic Blu-ray lejátszó a speciális „BD live” funkcióval, amely a jövőben lehetővé teszi majd a felhasználók számára, hogy kvízekben vegyenek részt, és olyan interaktív játékokban mérjék össze az erejüket, amelyek a Blu-ray lemezek bónusz filmes tartalmához kapcsolódnak. Az otthoni AV területéről Blu-ray házimozi rendszereket is bemutat a Panasonic, ahol a látogatók megtapasztalhatják a Blu-ray minőségü képek erejét 264 cm-es plazmatelevízión, 7.1 csatornás surround hangzással kísérve.
 
90 éve a termékek és technológiák fejlesztésének élén
 
A müködésének 90. évfordulóját idén ünneplő Panasonic hosszú történetéből is bemutat néhány terméket és technológiát, amelyek révén a vállalat napjaink egyik innovátorává válhatott. A technológia terén megszerzett vezető szerep mellett a Panasonic számára 1918-as alapítása óta mindig is fontosak voltak a társadalmi értékek. Világszerte megtalálhatók a vállalat társadalmi és környezetvédelmi elkötelezettségének példái.