Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2008-08-29

A Logitech legújabb, egyszerüen beüzemelhetÅ? Squeezebox lejátszója nagy teljesítményü hangszórókkal és beépített erÅ?sítÅ?vel is rendelkezik…


A Logitech bemutatta a Squeezebox Boom hálózati zenelejátszót, amihez beépített erősítő és nagy teljesítményü hangszórók tartoznak egyetlen, könnyen üzembe helyezhető készülékben. Még soha nem volt ennyire egyszerü digitális zenét sugározni a lakás minden szegletébe.
„A hálózati zenelejátszók lesznek a
CD
lejátszók huszonegyedik századi megfelelői, és a Squeezebox Boom élen jár ebben a forradalomban. Kategóriájában ez az első lejátszó, ami kompakt, egy darabos kivitelben kiváló minőségü hangzást biztosít”[%ITALIC%] – mondta Robin Selden, a Logitech Streaming Media üzletágának elnök-vezérigazgatója. [%ITALIC%]„A minden igényt kielégítő telepítési rendszertől kezdve egészen a lenyügöző hangzásvilágig, a Squeezebox Boom egy merőben újszerü lejátszót kínál a hálózatos zene piacán. Elég bedugni, és már zenghet is az egész ház!”


Kiegészítők és vezetékek nélkül

A Logitech Squeezebox Boom „minden-egyben” zenelejátszóval digitális zenét hallgathatunk a konyhában, a hálószobában vagy a lakás bármely más pontján, és ehhez még csak külső hangszórókat sem kell elhelyeznünk sehol. Egyszerüen bedugjuk az új Logitech hálózati lejátszót egy konnektorba, és semmi mást nem is kell bekötnünk. Ettől kezdve, a lakásban már létező vezeték nélküli hálózat segítségével hallgathatjuk a számítógépünkön tárolt kedvenc zenéinket, internetes rádióállomásainkat vagy előfizetéses szolgáltatásainkat (mint például a Rhapsody, a Last.FM, a Slacker, a Pandora vagy a Sirius), akár úgy is, hogy közben a számítógép ki van kapcsolva.

A Squeezebox Boom hálózatra való csatlakoztatása nagyon egyszerü. Az új Logitech lejátszó automatikusan felismeri a rendelkezésre álló vezeték nélküli hálózatokat. Ha kiválasztjuk a megfelelő hálózatot, egyszerüen csak beírjuk a jelszót, és kész is. Az egyszerüség kedvéért a Squeezebox Boom meg is jegyzi a jelszót, hogy azt többé ne kelljen beírni.

[%IMAGB=6779%] Ha az ember regisztrálja Squeezebox Boom hálózati zenelejátszóját, rögtön hozzáférhet több ezer rádióállomáshoz és milliónyi zenéhez, amit a SqueezeNetwork – a Logitech ingyenes, internetes szolgáltatása – gyüjtött össze. Ehhez még csak webcímeket vagy jelszavakat sem kell megjegyeznünk. A gyors, megbízható és biztonságos adatátvitel érdekében a Squeezebox Boomszabványos
802.11g
vezeték nélküli technológiát és két belső antennát használ.
A Squeezebox Boom zenelejátszó 30 wattos digitális erősítője, két darab, két centiméteres lágymembrános magashang-sugárzója és két darab, 7,6 centiméteres, nagy teljesítményü mélynyomója gondoskodik róla, hogy az egész szobát betöltse a zene. A kétlépcsős erősítő kialakítás – ami egy kiváló minőségü jelfeldolgozóból, D-osztályú erősítőből és digitális keverőből áll – kristálytiszta hangzást biztosít minimális zajjal és torzítással. Az igazán igényesek külön mélyhang-sugárzót is köthetnek a Squeezebox Boom subwoofer kimenetére. A beépített 3,5 milliméteres audio Jack csatlakozóra fejhallgatót is köthetünk.

A Logitech Squeezebox Boom hálózati zenelejátszó ébresztőóraként is használható, és reggelente kedvenc dalainkkal ébreszt. A kijelző alatt elhelyezett hat programgomb segítségével pillanatok alatt előhívhatjuk legkedvesebb dalainkat, rádióállomásainkat vagy zenelistánkat.
A tartozék távirányítóval a Squeezebox Boom akár a szoba túlsó végéből is vezérelhető, és a beépített apró mágnesekkel a távirányítót akár a Squeezebox Boom vagy a hütőszekrény oldalára is tapaszthatjuk.

A Logitech Squeezebox Boom hálózati zenelejátszó megjelenése az Egyesült Államokban és Európában is szeptember elejére várható. Ára Európában €279,99 körül alakul.