Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2008-08-29

Új, 1 000 000:1 kontrasztarányú LG plazma TV, Full HD 1080p képernyÅ?vel és 600Hz-es képfrissítési aránnyal ...

Az LG egy síkfelületet alkotó technológiájának köszönhetően a képernyő és a TV készülék egyetlen átmenet nélküli egészet képez, így a PG7000 olyan, mint egy összefüggő fekete üvegtábla. A mérnökök nyilvánvalóan szoros együttmüködésben dolgoztak a formatervezőkkel, mert a TV képminősége olyan érzetet kelt, mintha egy alternatív valóság hihetetlen részleteit szemlélnénk egy ablakon át.
[%IMAGE=6788%]
Az 50 és 60 inch-es méretben gyártott PG7000-be egy
1080p
Full
HD
panelt építettek, hogy a legnagyobb felbontást is képes legyen megjeleníteni – ennek különösen akkor van jelentősége, ha nagyfelbontású jel érkezik egy Blu-ray lejátszóból vagy egy újgenerációs játékkonzolból. A tévé színmélysége is elképesztően realisztikus a maga 1 000 000:1 kontrasztarányával, ami a fekete színeket is hüen adja vissza, nem zavaros sötétszürkeként jeleníti meg. Élményeinket tovább fokozza a 600Hz-es képfrissítési arány és a 0,001 ms válaszidő, amelyek a legdinamikusabb akciójelenetek, sportközvetítések és játékok esetében is mindenkor éles képet biztosítanak. Ezek a funkciók megszüntetik a kép vibrálását, így akkor sem fárad el a szemünk, ha hosszú ideig tévézünk.

Mint minden LG TV-ben, a PG7000-ben is megtaláljuk a Dual
XD
Engine képjavító rendszert, amely minden létező tartalom képminőségéet optimalizálja. A speciális
AV
módok tovább fokozzák a vizuális élményt: tetszés szerint választhatunk a Mozi, a Játék és a Sport módok közül a távirányítón mindössze egyetlen gomb megnyomásával.
[%IMAGE=6789%]
A Super Bright Panel 1 000 000:1 kontrasztarány megjelenítésére képes és tiszta, világos képet biztosít, miközben kiküszöböli az optikai ragyogást és minimálisra csökkenti a fényvisszaverődést.

A panel akromatikus színskálája a kobalt kék színnel bővült, amely fehéregyensúly nélkül nyújt védelmet a színeknek és élethü képeket jelenít meg még világos környezetben is mindenféle tükröződés nélkül.

Csatlakoztathatóság és kényelem

Tévézni akkor igazán jó, ha a legújabb tartalmakat a legmagasabb minőségben élvezhetjük. Éppen ezért az LG gondoskodott arról, hogy a vásárlók minden készüléküket és mozgókép-forrásukat csatlakoztatni tudják a PG7000-hez.

E modell új funkciója a
Bluetooth
kapcsolat, amelynek köszönhetően a kompatibilis eszközökön tárolt fotókat és zenéket a PG7000-en keresztül is élvezhetjük. Bluetooth fejhallgatókat is csatlakoztathatunk a készülékhez, így nem kell többet bajlódnunk a felesleges kábelekkel.

„Úgy látjuk, hogy a Bluetooth technológia legalább annyira korszakalkotó momentum a televíziók fejlődésében, mint korábban a távirányító volt. A mobilitásnak és az adatátvitelnek egy teljesen új szintjét ismerhetjük meg, amelyre egyetlen más eszköz sem képes” – mondta Alan S. Song, az LG Electronics Magyar Kft. ügyvezető igazgatója.

Adatátvitelre használhatjuk még - digitális készülékek esetén - az
USB
csatlakozót, illetve a memóriakártya olvasót. Az LG úgy alkotta meg a kezelőfelületet, hogy a memóriakártyák és digitális készülékek tartalmához az eszközök összekapcsolása után azonnal hozzáférhessünk.

A négy
HDMI
1.3
port
elegendő csatlakozó egy sor nagyfelbontású forráshoz és az átláthatóság, valamint a kompatibilitás legmagasabb szintjét biztosítja. HDMI 1.3 a tónusok fokozatos és a színek közötti finom átmenetével megszünteti a képernyőn fellépő színsávosodást.

Clear Voice technológia és láthatatlan hangszórórendszer a tisztább hangokért

A PG7000 alaptartozékának számító Clear Voice technológiának köszönhetően többé nem jelentenek gondot a háttérzajok, miközben sportmérkőzést, vagy filmet nézünk. A háttérzaj általános probléma, amely akkor jelentkezik, ha az 5.1 csatornás térhangzást 2 csatornás hangszórórendszeren keresztül sugározzák. A Clear Voice technológia a hangegyensúly módosításával felerősíti az emberi hangot és csökkenti a háttérzajt.

Az LG PG7000 örökre leszámol a taszító külsejü hagyományos hangsugárzó rácsokkal, ugyanis láthatatlan hangszórórendszere, amely a televízió teljes felületét hangsugárzó felületként hasznosítja. A káva hangtompítás helyett ezzela a technológiával a teljes szobát optimális hallgatási ponttá (sweet spot) varázsolja mozi minőségü hangteljesítményével. A hangszórórendszeren személyesen Mark Levinson úr, a világszerte elismert audio szakértő végezte a finomhangolást.
[%IMAGE=6790%]
Egyszerü, minimalista design, amely a képernyőre irányítja a nézők figyelmét

Az LG PG7000 olyan akár egy összefüggő makulátlan üvegtábla és semmilyen keret nem fogja körbe, mint azt az első tévék megjelenése óta minden modellnél láthattuk. Mindezt az egy síkfelületet alkotó technológia tette lehetővé, amely képes a panelt minden eddiginél szorosabban a tévébe integrálni. A PG7000 ezenkívül egy olyan tükröződésmentes belső cellastruktúrával rendelkezik, amely minimalizálja az éles beltéri fény hatására kialakuló túlzott fényvisszaverődést. Ez segít a nézőnek a képernyőn zajló eseményekre koncentrálnia, tehát maga a készülék nem vonja el a figyelmét.

„A vásárlóink úgy gondolják, hogy egy TV kinézete legalább annyira fontos, mint a müködése. Ezért egy olyan páratlan kép- és hangminőséggel rendelkező TV-t akartunk létrehozni, amely szórakoztató funkciója mellett müalkotásként is tökéletesen megállja helyét, bármilyen lakberendezési stílusról legyen is szó. Fejlett technológiánk segítségével valóra váltottuk elképzelésünket és megalkottuk a tévét, amely semelyik másik modellhez sem hasonlítható” – mondta Alan S. Song, az LG Electronics Magyar Kft. ügyvezető igazgatója.

[%UNDERLINE%]Specifikációk[%UNDERLINE%]
[%UNDERLINE%] [%UNDERLINE%]
  • Full HD 1080p képernyő 600Hz-es képfrissítési aránnyal
  • Kontrasztarány: 1 000 000:1 (Super Bright Panel)
  • Egy síkfelületet alkotó technológia
  • AV mód
  • Expert (szakértő) mód
  • ISFccc kalibráció kész
  • Dual XD Engine
  • Clear Voice (párbeszéd-kiemelő) technológia
  • Láthatatlan hangszórórendszer
  • USB 2.0 és AV bemenetek
  • Négy darab HDMI 1.3 deep color csatlakozó
  • Bluetooth