Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2008-08-29

A PostPath e-mail és naptáralkalmazása a Cisco WebEx webes együttmüködési platformját egészíti kiâ?¦

 
A Cisco bejelentette, hogy felvásárolja az innovatív e-mailes és naptáralkalmazásokat fejlesztő PostPath, Inc. céget. A Mountain View-i (Kalifornia) székhelyü, illetve a bulgáriai Szófiában további fejlesztési kapacitással rendelkező PostPath akvizíciójával a Cisco a WebEx Connect nevü, SaaS (Software-as-a-Service, azaz szolgáltatásként nyújtott) webes szoftverplatformjának meglévő e-mailes és naptári funkcióit kívánja továbbfejleszteni.
 
A WebEx együttmüködési platformja jelenleg is támogatja az azonnali üzenetküldést, a hang- és videohívásokat, az adat- és dokumentumkezelést, valamint a Web 2.0 alkalmazásokat. A két alkalmazás képességeinek egyesítésével az ügyfelek a hatékonyabb együttmüködésnek és kommunikációnak köszönhetően felgyorsíthatják üzleti folyamataikat a cégen belül és vállalatok között egyaránt.
 
„A PostPath felvásárlása beleillik a vállalat azon stratégiájába, amely egy integrált együttmüködési platform kifejlesztését tüzte ki célul. E platformmal tényleges javulás érhető el a munkahelyi kommunikációban, és a felhasználói élmény is javul.” – nyilatkozta Doug Dennerline, a Cisco együttmüködéses alkalmazások részlegének első elnökhelyettese. „A WebEx rugalmas felépítése és értékesítési konstrukciója gyors telepítést és igen kedvező árakat biztosít ügyfeleinknek.” – tette hozzá.
 
A PostPath
Linux
alapú e-mail, naptári és együttmüködési megoldást kínál. Számos egyéb
e-mail
megoldással képes együttmüködni, webes AJAX kliense pedig böngésző-független hozzáférést tesz lehetővé. Ezen felül a PostPath alkalmazása számos mobilklienssel is kompatibilis.
 
A PostPath különleges biztonságot és méretezhetőséget kínál, innovatív Web 2.0-ás megoldásainak köszönhetően pedig egyaránt kielégíti a kis- és nagyvállalatok minden igényét, így a Cisco ügyfelei következő generációs felhasználói élményben részesülhetnek.
 
A PostPath felvásárlása újabb példa a Cisco 3 pilléren - fejlesztés, felvásárlás, partnerség - nyugvó innovációs stratégiájára, amelynek célja a meglévő termékkategóriák bővítése és az új piacokon való megjelenés. Szoftverstratégiájának részeként a Cisco saját a saját szoftverfejlesztés mellett gyakrak él az akvizíciók lehetőségével is. A legutóbbi felvásárlások közé tartozik a WebEx, az IronPort, valamint a Securent vállalatok akvizíciója is.
 
A megállapodás keretében a Cisco megközelítőleg 215 millió dollárt fizet a PostPath teljes részvénycsomagjáért. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására várhatóan a Cisco 2009-es üzleti évének első negyedévében kerül sor.