Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2008-08-27

A Canon bemutatta PIXMA nyomtató-termékvonalának legújabb modelljeit. A hét új multifunkciós készülék mellett három új fotónyomtatót is lelepleztekâ?¦

 
A PIXMA termékvonal tagjainak szolgáltatásai között megtalálható az új Auto Photo Fix automatikus képjavító szoftver, a szkennelést leegyszerüsítő Auto Scan Mode, valamint a ChromaLife100+ rendszer, amely a Canon FINE nyomtatófej-technológiájával, az új folyadékalapú tintákkal és az új nyomathordozókkal együtt ellenállóbb és hosszabb élettartamú nyomatokat eredményez. A 2008-as termékvonal két új
Wi-Fi
modellt is bevezet a PIXMA portfolióba.
 
„A Canon olyan új technológiákat alkalmazó termékekkel bővíti ki népszerü PIXMA nyomtatóinak kollekcióját, amelyek a felhasználó számára lehetővé teszik hatásos és izgalmas képek, bemutatók és dokumentumok létrehozását” – mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging európai vezetője.
 
Környezetünk védelmének érdekében a Canon csökkentette a termékek méretét és a csomagoláshoz felhasznált anyagok mennyiségét, így a kevesebb csomagolási hulladék mellett kevesebb jármü is elegendő a szállításhoz. A Canon PIXMA nyomtatói megfelelnek az Energy Star előírásainak, valamint a takarékosabb papírfelhasználás érdekében lehetővé teszik az automatikus kétoldalas nyomtatást és másolást is.

Multifunkciós PIXMA fotónyomtatók


 
A Canon PIXMA MP190[%BOLD%], a [%BOLD%]PIXMA MP240[%BOLD%] és a [%BOLD%]PIXMA MP260 belépő szintü modellek fő jellemzője a kiemelkedő minőségü nyomtatás valamint a hatékony nyomtatási sebesség. A PIXMA MP190 4800x1200
dpi
nagyságú felbontás mellett 2 pikoliteres cseppméretet használ.
A Canon PIXMA MP240 [%BOLD%]és a [%BOLD%]PIXMA MP260 az új FINE nyomtatókazettákkal és tintával ugyanezt a felbontást biztosítják, így a speciális Canon fotópapírokkal együtt hosszabb élettartamú ChromaLife100+ nyomatokat eredményeznek. A készülékek 45 másodpercen belül nyomtatnak ki egy szegély nélküli 10x15 cm-es fotót, valamint a könnyü használat érdekében automatikusan lenyíló papírtálcát, az üzemkész állapot gyors elérését biztosító Quick Start funkciót, valamint az új Auto Photo Fix szoftveren keresztül automatikus vörösszem-eltávolítást tesznek lehetővé. A PIXMA MP240 a számítógép nélküli nyomtatás érdekében
PictBridge
kompatibilis, míg a PIXMA MP260 beépített memóriakártya-olvasóval rendelkezik.
[%IMAGB=6692%]A Canon PIXMA MP540[%BOLD%] és a [%BOLD%]PIXMA MP620 középkategóriás modellek, amelyek ideálisak a gyorsabb és kiváló minőségü fotó- és dokumentumnyomtatást igénylő felhasználók számára. A készülékek a Canon prémium szintü technológiával vannak felszerelve, és az 1 pikoliteres FINE nyomtatófejjel akár 9600x2400 dpi felbontásra is képesek. A PIXMA MP540 2400 dpi beolvasási felbontást kínál, míg a PIXMA MP620 csúcskategóriás 4800dpi felbontással hódít, valamint a színenként cserélhető tintarendszerben dolgozó új tintáknak is köszönhetően támogatja a ChromaLife100+ rendszert.
 
A PIXMA MP540 és a PIXMA MP620 öt tintapatronnal rendelkezik: a nagy kapacitású, pigment alapú fekete tinta a kiváló minőségü, éles kontúrú szöveges dokumentumok nyomtatását, míg a festékalapú fekete tinta a fotók lenyügöző kontrasztját emeli ki. A Canon Easy Scroll Vezérlőtárcsája és a színes
TFT
kijelző megkönnyíti a menürendszer, valamint a modellek széles körü funkcióinak használatát.
 
Mindkét nyomtató memóriakártya-olvasóval és PictBridge kompatibilitással biztosítja a számítógép nélküli nyomtatást, a PIXMA MP620 emellett
WiFi
és
Ethernet
csatlakozási lehetőséggel is rendelkezik. A két papírtálcának köszönhetően pedig a készülékekbe egy időben tölthető be fotópapír és normál papír is.
 
A felső kategória két modellje, a PIXMA MP630[%BOLD%] és a [%BOLD%]PIXMA MP980 megerősítik a Canon tökéletes nyomtatás – kiemelkedő minőség, jó nyomtatási sebesség és fejlett hordozókezelés – iránti elkötelezettségét. A PIXMA MP630 és a PIXMA MP980 1 pikoliteres tintacseppméretet alkalmaznak, és 9600x2400 dpi felbontásukkal 20 másodpercen belül fotólabor minőségü nyomatokat készítenek. Az automatikus kétoldalas nyomtatás és másolás, a kétutas papíradagolási rendszer, valamint a DVD/CD lemezek közvetlen nyomtatási lehetősége testesítik meg a fejlett nyomathordozó kezelést. A PIXMA MP630 öt színenként cserélhető tintapatront alkalmazó nyomtatómotort használ, amely a festékalapú fekete tintával biztosítja a kiemelkedő kontrasztú fotók elkészítését.
A PIXMA MP980, a termékvonal zászlóshajója, a digitális és analóg fotósok otthoni fotólaborját megtestesítő multifunkciós készülék. Hat színenként cserélhető tintapatronja közül a szürke patronnak köszönhetően kiváló minőségü monokróm nyomatok készíthetők. A modell továbbá Wi-Fi és Ethernet csatlakozási lehetőséggel, valamint az új készülékek között a legnagyobb – 8,8 centiméteres – TFT kijelzővel is rendelkezik.
 
Ezen kiemelt termék 4800 dpi felbontású szkenneregysége fehér
LED
-es reflektív beolvasást biztosít, valamint lehetővé teszi 35 mm-es filmek és diák beolvasását egyaránt. A kreatív tervezők és fényképészek számára a csomag tartalmazza az Adobe Photoshop beépülő moduljaként használható Easy-PhotoPrint Pro szoftvert, amely segítségével lehetőség nyílik a színes és monokróm nyomtatás tulajdonságainak állítására.
 
A multifunkciós készülékek csomagja tartalmazza a Canon Easy-PhotoPrint EX szoftvert, amely a fotók nyomtatásában, illetve kreatív feladatok – naptárak és albumok – elkészítésében segít.
 

PIXMA fotónyomtatók


 
PIXMA termékvonal három új egyfunkciós fotónyomtatója a korábbi sikerekre épít. A belépő szintü, stílusos kialakítású Canon PIXMA iP1900 a FINE nyomtatókazettáknak köszönhetően kedvező áron kínál fotólabor minőségü, kategóriájában kiemelkedő nyomatminőséget.
 
[%IMAGB=6689%]A Canon[%BOLD%] [%BOLD%]PIXMA iP3600 tulajdonságai többek között 9600x2400 dpi felbontást és az 1 pikoliteres cseppméretettel fotólabor minőséget tesznek lehetővé. Az öt színenként cserélhető tintapatron és az új Canon fotópapírok ChromaLife100+ fotónyomatokat eredményeznek.
 
A bemutatott termékek közül a legnagyobb teljesítményü Canon PIXMA iP4600 1 pikoliteres cseppmérettel és 9600x2400 dpi maximális nyomtatási felbontással – az öt, színenként cserélhető tintapatronnak és új Canon fotópapíroknak köszönhetően – megközelítőleg 20 másodperc alatt fotólabor minőségü, 10x15 cm-es, szegély nélküli nyomatokat készít. A PictBridge kompatibilitást – amely lehetővé teszi a számítógép használata nélküli fotónyomtatást – kiegészíti az automatikus kétoldalas nyomtatás, a kétutas papíradagolási rendszer, valamint a
DVD
és
CD
lemezek közvetlen nyomtatási lehetősége. Mindhárom fotónyomtató csomagja tartalmazza Canon Easy-PhotoPrint EX szoftverének automatikus fotójavítási (Auto Photo Fix) szolgáltatását.
 
[%BOLD%]
[%BOLD%]