Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2008-08-26

A Canon immár hivatalosan is bejelentette új fél-profi EOS 50D digitális tükörreflexes fényképezÅ?gépét, melynek részleteirÅ?l már tegnap is beszámoltunk…

A Canon immár hivatalosan is bejelentette új fél-profi
EOS
50D digitális tükörreflexes fényképezőgépét, melynek részleteiről már tegnap is beszámoltunk…
Ahogy azt már tegnapi hírünkben, előre jeleztük megérkezett az új
EOS
családtag az 50D. A vadonatúj 15,1
megapixeles
CMOS
képérzékelő segítségével igen részletgazdag, alacsony zajszintü képeket készíthet, emellett ideális nagy mennyiségben történő reprodukcióra, valamint kreatív vágásra is. Az új gyártási eljárás, valamint az újratervezett fotodiódák és mikrolencsék megnövelik a szenzor fénygyüjtő képességét, így a képminőség romlása nélkül helyezhető el több képpont a CMOS felületen. A technológiai újítások jelentősen jobb
ISO
teljesítményt és kevesebb zajt eredményeznek. A 3200-as ISO érzékenység – amely 12800-as értékig terjeszthető ki – még rossz fényviszonyok között is lehetővé teszi rövid záridők használatát.
[%IMAGE=6678%]Az EOS Integrált Tisztítási Rendszer – amelynek része a fluorin bevonatú Öntisztító Képérzékelő – a képződő por mennyiségének csökkentésével, a por taszításával valamint az érzékelőre rakódott por rendszeres eltávolításával javítja a képminőséget. A maradék porszemcsék nyoma a portérkép és a Digital Photo Professional
szoftver
segítségével távolítható el a képről.
A Canon új DIGIC 4 processzora 6,3 kép/másodperces sorozatfelvételek készítését teszi lehetővé, UDMA kártya esetén akár 90
JPEG
felvétel erejéig. A DIGIC 4
processzor
és a Canon nagy lefedésü autofókusz rendszerének segítségével – amely 9 különálló kereszt típusú érzékelő pontot használ – még gyenge fényviszonyok között is kiemelkedő minőségü akciófelvételek készíthetők. Az EOS 50D így kiválóan alkalmas sport- és természetfotók készítésére.
[%IMAGE=6679%]A DIGIC 4 processzor a CMOS képérzékelő jelét 14 biten dolgozza fel, így fokozatmentes árnyalatokat és természetes színeket eredményez, valamint lehetővé teszi a bekapcsolás utáni azonnali használatot és a felvételek gyors megjelenítését.
Az új 3.0 volos Clear View
VGA
TFT
LCD
kijelző extra nagy méretben és látószöggel jeleníti meg a felvételeket, így a képtisztaságnak köszönhetően a felvétel pontos élessége is ellenőrizhető. Az Élőkép Módban különleges szögekből, illetve a csatlakoztatott számítógép segítségével is készíthető felvétel. Ebben a módban háromféle élességállítás használható: a Gyors AF, az Élő AF, és az új Arcérzékelés Élő AF, amely optimalizálja az élességet a képen érzékelt arcokra.
[%IMAGE=6680%]A rendkívül intuitív EOS menürendszer tartalmaz egy új Gyorsvezérlő menüt is, amelyben könnyedén elérhetők a leggyakrabban használt beállítások. Az új Kreatív Auto Módban a fényképezőgép automatikusan beállítja élességet és az expozíciót, miközben továbbra is elérhetők az olyan kreatív beállítási lehetőségek, mint a háttér élességének a befolyásolása.
„Az EOS 50D egyedülálló lehetőséget biztosít a tapasztalt amatőrök, a középhaladó felhasználók, és a nagy teljesítményü második fényképezőgépet igénylő profi felhasználók számára egyaránt. Az EOS 50D árkategóriájában egyedülálló sebességet és képminőséget biztosít” – mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging, Europe vezetője.

A Canon EOS 50D főbb technikai jellemzői:
- 15,1 megapixeles
APS-C
CMOS képérzékelő
- 6,3
fps
-es sorozatfelvételek, UDMA kártyával max. 90 JPEG felvétel erejéig
- DIGIC 4 processzor
- ISO 100-3200 érzékenység, amely kiterjeszthető 12800-ig
- 9 pontos nagy lefedésü autofókusz
- 3.0
colos
Clear View VGA LCD kijelző Élőkép móddal és Arcérzékelés Élő autofókusz móddal
- EOS Integrált Tisztítási Rendszer
- Felvételek lejátszása nagyfelbontású TV-n a
HDMI
csatlakozón keresztül
- Teljes kompatibilitás a Canon EF és EF-S objektívekkel és az EX sorozatú Speedlite vakukkal