Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2008-08-25

Az új Olympus Mju sorozat modelljei közt mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelÅ?bb kompakt fényképezÅ?tâ?¦

 
Az Olympus µ 1040 a szilárdság és az elegancia tökéletes kombinációja. A váz mindössze 16,5 mm vastag, és a divatdiktátorok többféle divatos színben is megvásárolhatják: csillogó ezüst, éjfekete, magma vörös és sárgadinnye. Praktikus elcsúsztatható lencsevédő óvja a 3x-os zoom optikát, a kezelőfelületen megvalósuló minimál design egyszerüvé teszi a továbbfejlesztett funkciók navigálását.
 
[%IMAGB=6611%]A divatos megjelenés mögött csúcstechnológia rejlik. A µ 1040 modellel egyszerüen elkerülhetőek az életlen képek a digitális képstabilizálónak köszönhetően, míg az árnyékkompenzáló technológia gondoskodik a téma megfelelő expozíciójáról, valamint a kép árnyékos területeinek optimalizálásáról. A Továbbfejlesztett arcfelismerés technológia jóvoltából a  µ 1040 alkalmas a személyek és tárgyak megkülönböztetésére, majd képes beállítani az ideális expozíciót akár 16 különböző archoz. A beállítások előnézete segítségével kiválaszthatjuk a legjobb eredmény eléréséhez szükséges beállításokat. A mestermüvek végezetül xD-Picture Card vagy – a mellékelt tartozék segítségével –
microSD
memóriakártyán tárolhatóak. Egyszerü kezelhetősége ellenére a µ 1040 fényképezőgépben beépített útmutató funkció is található, míg a menü 39 nyelven jeleníthető meg.
             [%TAB%]
Az ultra vékony µ 1040 2008 szeptemberében kerül kereskedelmi forgalomba.
 
Olympus µ 1050 SW – durva körülménykehez!
 
[%IMAGB=6612%]A 10,1
megapixeles
µ 1050 SW fényképezőgéppel azt tehetünk, amit csak akarunk: eldobhatjuk, összevizezhetjük, vagy akár fagypont alatti hőmérsékleten használhatjuk. Az Olympus legellenállóbb kompakt sorozatának 1,5 méterig ütésálló, 3 méterig vízálló és -10°C-ig fagyálló tagja elegáns, új külső megjelenésével még elragadóbb, és bárhová elvihető. Az új fejlesztésü érintésvezérléses kezelőrendszer lehetővé teszi a gombnyomások helyettesítését egyetlen érintéssel: a beállítások és a felvételek ellenőrzése a µ 1050 SW  extra nagyméretü,  6,9 cm/2,7
colos
átmérőjü
HyperCrystal
II
LCD
kijelzőjén elvégezhető a burkolat megérintésével. A 3x-os
optikai zoom
(38-114 mm 35 mm-es filmre vonatkoztatva) belső hajtogatott fényútjának jóvoltából mindig biztonságot nyújt – ami a fényképezőgép egyedülállóan kompakt konstrukciójának egyik kulcsa.
 
A µ 1050 SW lehetővé teszi, hogy a felhasználó nyugodtan koncentrálhasson a kiváló fotók készítésére. Megbízhatóan éles képeket garantál a digitális képstabilizáló, amely automatikusan beállítja az
ISO
érzékenységet az életlenség kompenzálásához alacsony zársebességek mellett. Mindemellett az integrált továbbfejlesztett arcfelismerés érzékeli a fotóalanyokat (max. 16 arcot), míg az Árnyékkompenzáló technológia érzékeli a kép árnyékos részeit, valamint optimalizálja az expozíciót és az élességet – így az eredmények közelebb állnak ahhoz, amit az emberi szem lát. Mi több, a különböző beállításokkal elérhető hatások – mint például az expozíció-kompenzáció – előnézetben megtekinthetőek a beállítások előnézete funkció jóvoltából. A BrightCapture technológiának köszönhetően a képek mindig egyszerüen komponálhatóak meg és ellenőrizhetőek az LCD kijelzőn, akár gyenge fényviszonyok esetén is. A
TruePic III
képfeldolgozó
processzor
továbbfejlesztett zajcsökkentéssel, jelentősen gyorsabb képfeldolgozási sebességekkel és realisztikusabb színreprodukcióval háromszorosan javítja a képi eredményeket.
 
A delfinszürke, óceánkék, rózsaszín és éjfekete színekben kapható, egyedülálló külső megjelenésü modell lehetővé teszi, hogy a felhasználó korábban sosem látott módon fejezhesse ki önmagát. A 39 nyelven elérhető menüt gyakorlatilag bárki a világon, anyanyelvén kezelheti. Mi több, a készülékhez mellékelt csatlakozófelületnek köszönhetően az emlékek xD-Picture Card memóriakártyán kívül microSD memóriakártyán is tárolhatóak.
 
Az Olympus µ 1050 SW 2008. szeptember végén kerül kereskedelmi forgalomba.
 
Az Olympus µ 1060 - elegancia és erő 7x-es
optikai zoommal

 
[%IMAGB=6614%]A µ 1060 7x-es optikai zoomjával (37-260 mm 35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva) a felhasználó közelebb kerülhet a témához, és bővítheti lehetőségeit – legyen az egy szabadtéri baráti összejövetel vagy egy idegen város felfedezése. A csillogó ezüst, éjfekete és cián zöld színekben kapható, attraktív kivitelezésü fém burkolat eleganciát sugároz, és könnyedén csúsztatható zsebbe, vagy kézitáskába. A képek megkomponálása és ellenőrzése során az extra nagyméretü, 7,6 cm/3,0” átmérőjü
HyperCrystal LCD
kijelző mindig kiváló megjelenítést garantál. Kettős képstabilizáló gondoskodik a képek élességéről – nagymértékü nagyításban is. Az elegendő ISO fényérzékenység beállításnak köszönhetően tompább beállításokra is van lehetőség, például egy romantikus, holdfényes vacsorához. Extrém helyzetekben jól jön a modell 9fps (3 megapixeles üzemmódban) sebességü sorozatfelvétel teljesítménye.
 
Türelemjáték a végtelen beállítási lehetőségekkel? A µ 1060 itt lép színre. A továbbfejlesztett Arcfelismerő technológiát, Árnyékkompenzáló technológiát és az új, Intelligens automata üzemmódot alkalmazó, praktikus modell segíti a felhasználót a professzionális fotósokra jellemző eredmények elérésében – gyakorlottságtól függetlenül. A beállítás előnézet funkció bizonyos szintü kreatív vezérlési szabadságot kölcsönöz a fényképezőgépnek azáltal, hogy a felhasználó a különböző hatásokat előnézetben megtekintheti közvetlenül az LCD kijelzőn. Más fontos tulajdonságokat, mint például a természetes színreprodukciót, képzaj csökkentést és gyorsabb feldolgozási sebességet is jelentős mértékben javítja a nagyteljesítményü TruePic III képfeldolgozó processzor.
 
A világító gomboknak köszönhetően a fényképezőgép gyenge fényviszonyok mellett is egyszerüen kezelhető. A 39 nyelven elérhető menü gyakorlatilag bárki számára használhatóvá teszi a fényképezőgépet saját anyanyelvén. A belső memória és az xD-Picture Card kompatibilitás – és a mellékelt tartozék segítségével elérhető microSD kompatibilitás – bőséges megoldást biztosít a tárolókapacitás bővítéséhez. A fájlkezelés és képszerkesztés otthoni számítógépen sohasem volt olyan szórakoztató és egyszerü, mint a mellékelt Olympus Master szoftverrel.
 
Az új, elegáns Olympus µ 1060 2008 szeptemberében jelenik meg csillogó ezüst, éjfekete és cián zöld színekben.