Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2008-08-25

A 20x-os nagylátószögü zoom objektívvel (26-520 mm) felszerelt Olympus SP-565 UZ professzionális eredmények elérését teszi lehetÅ?vé, tucatnyi kiegészítÅ? felszerelés nélkül…


Lássa úgy a világot, ahogyan eddig elképzelni sem tudta. A 20x-os nagylátószögü zoom (26-520 mm 35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva) azonnal az események középpontjába juttatja. Örökítse meg egy futballmérkőzés izgalmait az oldalvonal mellől, olyan érzést keltve, mintha a pályán állna. Az 5x-ös digitális zoom és opcionális TCON-17 telekonverter (és CLA-10 adapter) használatával ennél többre is lehetőség van. Mennyivel? Akár 4420 mm-nek megfelelő gyújtótávolsággal! A – mechanikus és digitális képstabilizálót alkalmazó – Kettős képstabilizáló rendszer gondoskodik az éles képekről. A 10
megapixeles
SP-565 UZ kényelmes nagylátószögü felvételkészítésre is lehetőséget biztosít. Mindez nem csak elképesztő tájképek és csoportképek készítéséhez tökéletes, de belső terek és építmények fotózásához szükséges, tágabb perspektívához is.

Az akár 13.5
fps
(3 megapixeles üzemmódban) sebességü sorozatfelvétel biztosítja a látvány minden oldalának valósághü megörökítését. A leleményes előfelvételi üzemmód abban nyújt segítséget, hogy a felvétel az exponáló gomb teljes lenyomása előtt elinduljon. Mindezek felett a film előfelvételi üzemmód is beépítésre került ugyanezt a szolgáltatást kínálva filmfelvétel üzemmódban. Közeli felvételek készítésekor akár 1 cm távolságról a szuper makró üzemmód ad lehetőséget a téma minden részletének megörökítésére.

A leggyakoribb helyzeteket lefedő, 25 expozíció-vezérlési programon kívül az SP-565 UZ manuálisan is vezérelhető. A különféle manuális üzemmódokban a felhasználó szabad utat engedhet a fantáziának. A
TruePic III
képfeldolgozó
processzor
bármely üzemmódban az elérhető legjobb eredményt biztosítja.

A Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia garantálja az emberi arcok optimális élességét és expozícióját – akár 16 személy arcát képes érzékelni egyetlen kompozícióban. Az Árnyékkompenzáló technológia érzékeli a kompozíciók sötét területeit, és ennek megfelelő beállításokat végez a lehető legrealisztikusabb eredmény elérése érdekében.

Gyenge fényviszonyok mellett is jobbak a felvételi lehetőségek a magas
ISO
beállításoknak és a BrightCapture technológiának köszönhetően. Ez utóbbi világos megjelenítést tesz lehetővé a 2,5
colos
átmérőjü
LCD
kijelzőn. A beépített
vaku
mellett extra megvilágítást – és rendkívüli rugalmasságot – kínál a kompatibilitás az Olympus FL-50R és FL-36R vezeték nélküli vakukkal.

A belső memórián kívül az
xD
és
microSD
(a mellékelt tartozék segítségével) bőséges tárolási lehetőséget biztosít. A szemüveges felhasználók bizonyára értékelni fogják a kereső dioptriaállító funkcióját.

A kreatív fotózási élményeket támogató funkciókkal rendelkező Olympus SP-565 UZ ultrazoom teljesítményt kínál kompakt konstrukcióban. 2008 szeptember végén kerül az üzletekbe.