Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sci-Fi - 2008-08-21

A Sony új PSP hordozható játékkonzolt tervez piacra dobni, melyet telefonként is használhatunk majdâ?¦

 
Az új PSP változatról már egy ideje spekuláció folyt a különféle technikai weblapokon, ám immár a Sony hivatalosan is bejelentette a PSP-3000 típusjelzésü modellt. Az új játékkonzol gyakorlatilag a jelenleg is forgalomban lévő változat továbbfejlesztése a külső kialakítást és design-t megtartva. Azonban az új kézi eszköz jobb, szebb színeket produkáló 4.3
colos
TFT
LCD
megjelenítővel rendelkezik, mely 480x272 pixeles felbontású és 16 millió szín megjelenítésére képes. A megjelenítő várhatóan jobban használható lesz a szabadban is.
 
Már a régi PSP is képes volt Skype program futtatására, mely lehetővé teszi ingyenes internetes telefonhívások lebonyolításár, azonban az új PSP beépített mikrofonnal is rendelkezik, ami nagyban leegyszerüsíti ezt. Ezen felül az új PSP 3000 lehetővé teszi a játékkonzol TV-re kapcsolását, így akár televíziónk képernyőjén is játszhatunk. Az ehhez szükséges kábelt azonban külön kell majd megvásárolni.
 
A PSP 3000-nek ugyanolyan maximálisan 333
MHz
–re képes processzora lesz, mint elődjének memóriája 64 MB. A készülék beépített
Wi-Fi
adóvevője
802.11b
kompatibilis, ezen felül vezetékes
USB
2.0 csatlakozóval, analóg videó kimenettel és mikrofon csatlakozóval is rendelkezik. A PSP 3000 169x18.6x71.4 milliméteres és megközelítőleg 189 grammos akkumulátorával együtt, ami lényegesen kevesebb az első PSP-hez képest
 
Az új PSP változat Japánban, Ázsiában, Amerikában és Európában is várhatóan 2008 októberében kerül forgalomba. Várható ára 200 euró körül alakul majd.