Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-08-13

A felhasználók többsége szívesebben használ egeret a laptop gépek beépített érintÅ?padja helyett, de amikor gépével átmegy a másik szobába, az egér gyakran lemarad…


A Logitech vállalat ennek szeretne véget vetni új, Logitech V550 Nano, vezeték nélküli, laptop gépekhez készült lézer-egerének bemutatásával. A Clip-and-Go dokkoló segítségével az egeret könnyedén a számítógéphez lehet csatolni, így összefogva cipelhetjük őket.
„Egy Logitech felmérés megmutatta, hogy a hordozható gépeket használó emberek jelentős hányada a lakáson belül és azon kívül is sokat mozog számítógépével”[%ITALIC%] – mondta Rory Dooley, a Logitech vezérlőeszközök üzletágának alelnök-vezérigazgatója. [%ITALIC%]„A gyakori helyváltoztatással járó megnövekedett igényeket szeretnénk kielégíteni a V550 egérrel. Olyan komplett szolgáltatáscsomagot kínálunk, mellyel sokkal egyszerübb a konyhából a nappaliba vagy az íróasztaltól egy megbeszélésre átmenni, és közben végig egeret használni. Ezentúl nem kell azon gondolkodni, hogy inkább az egerünket vagy a kávéscsészét vigyük magunkkal.”

A mindig használatra kész V550 Nano egérhez a népszerü Plug-and-Forget vevőegység jár, ami olyan apró, hogy ha az ember egyszer bedugja a számítógépbe, örökre meg is feledkezhet róla. A Nano vevőegysége olyan kevéssé áll csak ki a laptop síkjából (mindössze 8 millimétert), hogy még a számítógép elpakolásakor sem kell kihúzni belőle.
A magunkkal hordozott kiegészítők miatt többet kell gondolnunk az akkumulátorok élettartamára is. Ki szeretne olyan egeret hurcolni magával, amiben kimerült az elem? Az új V550 egér akár 18 hónapig is bírja egy elemkészlettel. Jelenleg ez az egyetlen Logitech vezeték nélküli lézeres egér, ami ilyen hosszú üzemidőt biztosít. A V550 Nano automatikusan kikapcsolódik, amikor a dokkolóra helyezzük, vagy amikor a vevőegységet az egér belsejében tároljuk, így még tovább növeli az elemek élettartamát.

Munkánkat segíti, hogy a V550 egér görgetőkerekét meglendítve az szabadon pörögve pillanatok alatt végiglapoz hosszú dokumentumokon vagy weboldalakon. Ha a kereket lenyomjuk, átkapcsol léptető-módba, ahol kattanástól kattanásig lépkedve könnyen válogathatunk listák elemei, fájlok vagy fényképek között. A görgetőkerék alatti gombot megnyomva még a futó alkalmazások között is.

Mivel laptopjainkat gyakran használjuk zsúfolt vezeték nélküli környezetekben, a Logitech fontosnak tartotta, hogy a V550 egérbe is megbízható, késések és kihagyások nélküli 2,4 GHz-es vezeték nélküli adatátvitelt építsen. Kivételes jelerősségének köszönhetően az egér 300-szor gyorsabban tud adatokat továbbítani a vevő felé, mint a hagyományos, 27
MHz
-en müködő technológiák. A Logitech 2,4
GHz
-es vezeték nélküli megoldása jelentősen csökkenti a rádiójelek interferenciájából eredő zavarokat.

A V550 Nano két színösszeállításban lesz kapható: szürke alap ezüstös díszítésekkel és ezüst alap mélykék díszítésekkel. Az új Logitech egérhez két Clip-and-Go dokkolóegység is jár, egy ezüst és egy fekete színü. A tartozék szerelőkészlettel a dokkoló felszerelése és – szükség esetén – eltávolítása is egyszerü.

A Logitech V550 Nano laptop gépekhez készült vezeték nélküli lézer-egér megjelenése az Egyesült Államokban és Európában is augusztus végére várható Európában 49,99 euró körüli áron