Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2008-08-13

Az APC és a TAC menedzsment platformok IBM szoftverbe integrálásával energia hatékony adatközpont-megoldás jöhet létreâ?¦

 
[%SUB%](APC)[%SUB%]Az
APC
by Schneider Electric bejelentette az InfraStruXure Central felügyeleti platform és a TAC épületfelügyeleti rendszer az IBM Tivoli Monitoring energiafelügyeleti szoftverrel történő integrációjára vonatkozó terveit. Az APC és a TAC újszerü felügyeleti rendszert kínál az ügyfeleknek a fizikai infrastruktúra és az épületek felügyeletére világszerte. Az APC, a TAC és az IBM Tivoli Monitoring
szoftverek
integrációja a különböző – a vállalatok számára kulcsfontosságú (pl. riasztási értesítések, vagy az eszközök müködésére vonatkozó) – adatok közös használatát teszi lehetővé.
 
A kombinált megoldás hatékonyabbá teszi majd a felhasználók müködését, mivel az adatközponti fizikai infrastruktúra és az épületrendszerek optimalizálásával biztosítja az átláthatóságot, az irányítást és az automatizálást, valamint segíti az informatikai szolgáltatási szintek fenntartását. Az InfraStruXure Central és a TAC integrálása az IBM Tivoli Monitoring szoftverrel emellett lehetővé teszi a rendszergazdák számára az üzleti folyamatok és az informatikai berendezések fizikai infrastruktúrától való függésének feltérképezését és figyelemmel követését, illetve a rendelkezésre állás és az energiahatékonyság növelését.
        [%TAB%]
„Az IBM Tivoli Monitoring szoftverrel való integrációt követően a rendszergazdák megfelelő információk birtokában hozhatnak döntéseket a kulcsfontosságú üzleti folyamatokról, a fizikai infrastruktúráról és az épületfelügyeleti rendszerekről, valamint az infrastruktúra hatékony telepítésének módjáról”[%ITALIC%] – mondta John DiPippo, az APC adatközponti szoftverekért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „[%ITALIC%]A felhasználó dönthet úgy, hogy a hütési redundancia csökkenése esetén a kulcsfontosságú üzleti alkalmazásokat egy másik rackbe, sorba vagy akár adatközpontba helyezi át, vagy dönthet úgy is, hogy a kevésbé fontos alkalmazásokat a magasabb kockázatú környezetben futtatja. Az ügyfelek hamarosan nem csak az informatikai berendezések optimális (fizikai vagy virtuális) helyéről dönthetnek, hanem a korábbi és a valós idejü adatok alapján az alkalmazás használatát is az energia és a hütés rendelkezésre állásának megfelelően befolyásolhatják” – tette hozzá John DiPippo.
 
Az integrációnak köszönhetően a rendszergazdák átláthatják és irányíthatják a létesítmény azon rendszereit, amelyek az energiaellátást, a fütést, a légcserét, a világítást, a légkondicionálást, valamint a biztonságot felügyelik. A megoldás teljes kezelőfelületet biztosít az energiafelhasználás felügyeletéhez, és képes jelentést készíteni arról, hogy mikor-mi használja a legtöbb energiát. Emellett központosítja a biztonsági funkciókat, többek között a hozzáférések vezérlését, a behatolás-érzékelést, az eseményértesítéseket és a digitális videók kezelését. A rendszergazdák a megoldás segítségével képesek lesznek a kézi vagy automatikus létesítményvezérlések engedélyezésére az igények, az energiafelhasználás és a költségek alapján.