Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-08-12

A számítógép használat sokszor meglehetÅ?sen stresszes lehet, ám hogy mennyire arra ez idáig csak tippelni tudtunk. Az Asus új egere azonban pontos adatokat szolgáltatâ?¦

 
A számítógépek és az egyre több elektronikus ketyere használata sokszor igen stresszes tud lenni főleg, ha nem úgy mennek a dolgok ahogy szeretnénk. Ilyenkor legfeljebb az asztalunkról mérgünkben lesöpört dolgok számából következtethetünk az idegességünkre bár ez korántsem mondható tudományosnak. Persze a számítógép hibák mellett is lehet ok bőven az idegeskedésre, ám mostantól az egerünk segítségével pontosan figyelhetjük állapotunkat.
 
[%IMAGB=6450%]Az Asus Vito W1 első pillantásra egy közönséges 2.4
GHz
–es frekvencián üzemelő lézeres optikai egér. Az Vito 1200
dpi
felbontású érzékelővel rendelkezik és az Asus adati szerint két
AA
elemmel akár 5 hónapig is müködhet. Az érdekessége azonban a bal oldalába épített érzékelő, mely figyeli a pulzusunkat és a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül visszaküldi az adatokat a számítógépünknek, melyen a melléklet program segítségével figyelhetjük a pulzusunkat. A program egy smiley-t is mutat mely az aktuális hangulatunkat tükrözve változik.
 
Érdekes ötlet a különféle egészségünk pillanatnyi állapotát figyelő számítástechnikai eszközök gondolata, mely hasznos lehet ha valaki naphosszat számítógépek társaságában ténykedik.
 
Sajnos esetleges forgalomba kerülésről illetve várható árról nincsenek információk.